A transzformáció hava – a Skorpió üzenete

A transzformáció hava – a Skorpió üzenete

posted in: Asztrológia | 0

Vörös és fekete, alkímia, jégbezárt tűz, transzformáció, pszichológia, bűnügyek, szado-mazo, szamurájok… megannyi analógia, amely a Skorpió titokzatos jegyéhez kapcsolódik. Egy szélsőségekkel teli, borzongató, kiismerhetetlen világ. Ha valaki az első randin átható tekintettel közli, Skorpió jegyben született, könnyen lehet, hogy azonnal menekülőre fogjuk vagy éppen egy kacér, felcsillanó szemű félmosollyal nyugtázzuk: izgalmas éjszakák következnek… No de mennyiben igazak és megalapozottak ezek az előítéletek, miből fakad ez a vonzó és egyben taszító mélység?


A Skorpió, mint jégbezárt tűz

A Skorpió ellentétes erők egyvelege. Érzelmes vízjegy, melynek ura a háború istene, Mars valamint a halál és újjászületés szimbóluma, Plútó. Belső feszültségek, transzformáció, szélsőséges hangulatingadozások, mérhetetlen mélységek és felszabadító magasságok.

Számomra a jégbezárt tűz szimbolikája érzékletesen megmutatja ezt a belső ellentmondást.

Elsőként megjeleníti a Skorpió belső erejét, mely a kívülállók számára alig látható. Sokszor a Skorpiót magának valónak, ridegnek látjuk, pedig ne felejtsük el, vízjegyként elsősorban kapcsolódni akar, csak éppen annyira félti mélyen és intenzíven érző lelkét, hogy csak idővel enged magához igazán közel. De ha megismerjük, érzelmi elköteleződéssel, őszinteséggel és hihetetlen érzelmi mélységgel és gazdagsággal találkozhatunk.


Asztrológia_Neked_Olvasnivalók_Skorpió_Önátalakítás

Ez az intenzív belső mélység nem csak önmaga felé, mások felé is jellemzi. Sebészi kés pontossággal látja meg a lényeget, legyen szó konfliktushelyzetről, belső lelki elakadásról, megoldandó fejtörőről vagy akár egy komplex üzleti problémáról. Ha pedig meglátta a VALÓDIt, nem rejti véka alá.

A Mérleg kompromisszum keresése után a Skorpió számára a vezérelv, hogy hű maradjon az igazsághoz és ennek hangot is ad. Nagyon sok Skorpió dominanciájú szülött pszichológusi vagy nyomozói pályán hasznosítja ezt a képességet.

semmi sincs ideírva


Itt jegyezném meg azt a már többször hangsúlyozott alapelvet, hogy „skorpiós” jellemvonásokról nem csak az október – novemberben született „Skorpió jegyűek” esetében beszélhetünk. Egy erős Mars vagy Plútó fényszög, bolygóállás, akár egy Skorpió jegyben lévő Hold tükrözheti a személyiség „skorpiósságát”. Ráadásul a jegy intenzitása miatt nagyon erősen megjelenhetnek ezek a jellemvonások. Mint egy csipet chili az ételben – azonnal érezni fogjuk, annyira intenzív az ízvilága/annyira intenzíven színezi a személyiségkép asztrológiai tükröződését.

Másodsorban a belső elnyomott erő belülről emészti fel a Skorpiót, ahogyan a tűz felolvasztja az őt körbevevő jégpáncélt. Ez a belső tűz sokszor az ösztönök, a viselkedés állati mozgatórugóit jelenítik meg. Freud gondolataival élve a Felettes-én elnyomja, cenzúrázza az Ösztön-ént, mely sokszor a tudatalattiba kerül száműzésre. (érdekes felismerni, hogy Freud Skorpió Aszcendense milyen szépen összhangban van mindazzal, amit a világról és a személyiségről igaznak vélt). Ez az önpusztítási hajlam magában a jegyet szimbolizáló állatban, a skorpióban is jelen van, miszerint ha az sarokba szorítva érzi magát, képes inkább önmagát megsemmisíteni csípésével, mintsem hogy ellenség kezére kerüljön.


A Skorpió üzenete, hogy bátran keressük meg magunkban elnyomott vágyainkat, ösztön késztetéseinket és azokat megvilágítva emeljük vissza a személyiségünkbe.


Próbáljunk meg eljátszani a gondolattal, milyen nevet adnánk elnyomott, nem vállalt, személyiségrészünknek. Ő lenne az Akaratos Puffancs vagy a Gyűlölködő Vadember esetleg a Zabolázatlan Hetéra? Hogyan nézne ki? Vajon mikor született és mi lehet a célja az életünkben? Ugye már nem is annyira antipatikus? Beszélgessünk vele, ismerjük meg! Fokozatosan építsük be személyiségünk szeretett részei közé és világítsuk meg, szeretgessük meg őt is! Meg fogja hálálni!

Ez a fajta transzformáció már közelebb is visz a Skorpió következő izgalmas témájára!


A Skorpió, mint az önátalakítás jegye

Az alkimista, a szamuráj, a mágus, a boszorkány, a saját bőrét levedlő kígyó. Mind – mind a Skorpió önátalakítását megjelenítő szimbólumai. Ahogy a mondás tartja: „a legnagyobb győzelem a magunk felett aratott”. A Skorpió belső tüze egyfajta folyamatos kovácsműhely, ahol Héphaisztoszhoz hasonlóan a fémből is acélt kovácsolhatunk. A Skorpió képes átalakítani, transzformálni önmagát és bármilyen helyzetből főnixmadárként támad fel. A legnagyobb mélységek, szomorúság, depresszió és veszteség után is, önmagát meghaladva építi fel saját személyiségét és új világát.

Hihetetlen és példaértékű lelki ereje van. Sokszor jellemző rá, hogy az életében élesen elkülönülő életszakaszok váltják egymást hatalmas változásokkal. Éppen ezért ne ijedjünk meg egy-egy változástól! A Skorpió üzenete éppen az, hogy ne ragaszkodjunk a tárgyi világ szépségeihez, az anyag kötöttségéhez, a megszokotthoz, ahogyan azt a Bika élvezetesen hirdette. A Skorpióban megjelenik az ÖRÖKLÉT tudat, mely független az iPhone, a piros magassarkú, a kétemeletes ház meglététől. Ebben a világban csak a végső IGAZSÁG van. Feladatunk megtalálni az egyensúlyt a Bika által hirdetett érzékek kényeztetése és a Skorpió letisztult, a semmiből önmagát felépítő tisztító tüze között.


A Skorpió, mint a zöld szemű szörny, a féltékenység jegye

Asztrológia_Neked_Olvasnivalók_Skorpió_Féltékenység

Ó igen, talán erről a leghíresebb a mi drága vörös és feketével fémjelzett, cinikus szeretőnk, a Skorpió. Félhomály… egy gyönyörű fekete hajú Nő vérvörös rúzzsal, felhasított piros ruhában, tűsarkú tangó cipőben dámaként szeretője oldalán… egy bájos mit sem sejtő idegen nő pillantása a Férfire… és azonnal, hirtelen, eltéveszthetetlenül lesújt a féltékenység csendes, kimért, de penge éles tekintete, félszava vagy éles arccsontjának elfordítása. Megáll a kés a levegőben.

A Skorpió féltékenysége mögött sokszor egyfajta belső szomorú, már már tragikus belső meggyőződés áll, mely szerint a világ mégsem az a csodás hely, mint aminek tűnik. A másik fél mégsem azért született erre a földre, hogy vele örök boldogságra leljünk. Kutatja, mikor találhat rá a szürke, vagy inkább fekete valóságra, és mint ilyen, a féltékenysége mögött is sokszor belső sebzettségének újabb megélési lehetőségét keresi. A tézis: „Hiszen mindig is tudtam, minden férfi hűtlen!” Ennek bizonyítására pedig minden félmosoly, elejtett félmondat jó kiindulópont lehet.

Féltékenysége megértésében átalakításra való igényét is figyelembe kell vennünk. Nem csak saját magát, de egész világát formálni kívánja. így birtoklás és ellenőrzési vágya nehezen viseli, ha valami az ő hatáskörén kívül történik és szerelmének tárgyára, saját mesterművére, Pygmalionjára hat. Ez pedig megfűszerezve az érzelmi többlettel és túlfűtött erotikával, melyben sosincs éppenhogy, vagy egy csipetnyi… hát igen: a kés a levegőben.

Ha esetleg ilyet tapasztalunk magunkban – vagy ismerünk valakit, aki ismer valakit, akire ez talán igaz lehet… akkor érdemes feltennünk magunknak a kérdést: mi van, ha nincs igazam? Mi van, ha megbízhatok a másikban? Ha az öröklét tudatom segítségül hívásával elengedem a másik birtoklásának vágyát, hálát adok neki, amíg velem van és elengedem, ha már nem ugyanazon az úton járunk? Mi van, ha az öröklét tudatom segít felismernem azt, lényem belső lényege azonos az ÖRÖK-kel, a TÖKÉLETESSEL és nincs szükségem elérendő ideákra, már most elég jó vagyok?

Gyakoroljunk, a Skorpió önátalakításával bármi lehetséges!


A következő hónapban még tovább tágítjuk látókörünket, egy sas kap szárnyaira, mellyel bejárhatjuk az egész égboltot, és bepillantást nyerhetünk eszméink, hitvilágunk fontosságába. A Nyilas vezet bennünket ebben a természetfeletti világban. Addig pedig élvezzük, és ízlelgessük a Skorpió jólesően borzongató világát!


Ha szeretnél közelebb kerülni önmagadhoz és saját magad elfogadásán keresztül boldogabbá válni, itt tudsz jelentkezni személyes konzultációra.

Szeretettel, Dorci

Follow Dorci:

Latest posts from

Leave a Reply