Morning after dark

Morning after dark

posted in: Önismeret | 0

Azt hittük, mostmár könnyebb lesz

Ahogy a Koronavírus asztrológiai szemmel blogcikkben már beszéltünk róla, az elmúlt évek komoly kihívásokat tartogattak mindannyiunk számára. A Plútó-Szaturnusz együttállás rendkívüli feszültségeket hozott, egy teljesen új módon kellett megtapasztalnunk a korlátokat, a tömeg egymásra hatását, a globális kapcsolódásokat, és ezek következményeit, hatásait ma is érezzük.

Ez a bolygóállás szépen lassan feloldódott, azonban nem pihenhettünk sokat, hiszen újabb két régi jó barát – ráadásul ugyancsak a nehézfegyverzetből – újabb keringőt kezdett az égen.


A folytatás

A Szaturnusz és az Uránusz bolygó egy nehéz fényszögben (kvadrát) kapcsolódtak egymással az elmúlt bő másfél évben. Ennek a kapcsolódásnak a legerősebb időpontjai (az egzakt kvadrátok, amikor a két bolygó pontosan ugyanazon a fokon áll) az alábbi dátumok, de valójában ezt megelőzően, illetve ezután is, egészen 2022. decemberig érezhető volt ennek a feszült hatása.

  • 2021.02.17
  • 2021.06.15
  • 2021.12.24
  • 2022. október, itt már nem lett teljesen pontos a fényszög.

Majd 2022. december 12-én eltávolodik egymástól a két bolygó, már a hatókörük sem érinti egymást (orbison kívül kerülnek), tehát lezárult a megpróbáltatások korszaka.

Nézzük meg, kik is pontosan ezek az égi szereplők, akik ebben a keringőben találkoznak egymással!

A Szaturnusz az öreg bölcs, a matektanár, aki csak akkor enged ki játszani, ha megtanultuk a leckét. Ő a rend őre, az isteni rendé, nem az emberi akaraté, emellett a felelősségvállalás bolygója és az idő ura is, igy sokszor türelemre is tanít. Szaturnuszi időszakokban tapasztalhatjuk, hogy valahogy nem úgy mennek a dolgok ahogy szeretnénk, mintha nem lenne beolajozva a rendszer, akadoznának a fogaskerekek és csak kudarcokat halmozunk, zárt ajtókra találunk. Mert a Szaturnusz előbb megpróbáltat, hogy aztán kitartásunkat és céltudatosságunkat égi ajándékokkal jutalmazza.

A Szaturnusz ebben az időszakban a Vízöntő jegyében van és mivel a Vízöntő társura (épp az Uránusz mellett), ezért ebben a jegyben a bolygó erős (úgy mondjuk, otthon van, ismeri a járást), a helyén van. Ebben a jegyben a Szaturnusz a bennünket körbevevő struktúrákat próbáltatja meg és sorsfordító változásokat hoz.

Az Uránusz a szabadság, a kitörés, a lázadás, a vulkán, minden, ami nem a szokványos vagy régi beidegződés szerinti rend és ami nem a megszokott. Emlékezzünk rá, hogy az Uránuszt akkor fedezték fel, amikor kitört a „szabadság, egyenlőség, testvériség” eszméje, fejek hullottak porba, a régi rend fejei.

Az Uránusz ebben az időszakban a Bika jegyében van, így arról üzen nekünk, mennyire tartjuk magunkat értékesnek, mi adja a biztonságunkat? Hogyan tudjuk megvetni a lábunkat a forró, folyékony lávában, akkor, amikor minden változik körülöttünk és már a saját kereteinket sem érezzük olyan biztosnak, mint eddig.


Tarot A torony

A vulkánkitörés

Tehát amikor ezek ketten összefeszülnek az Égen, akkor érezhetően erős dolgok (pl földrengések, vulkánkitörések, háborúk, a rossz rendek és sajnos olykor a jó rendek megbomlása) történhetnek itt a Földön, globális szinten.

Egyéni szinten nagyon erősen a felelősség vállalásról szól ez az időszak: hol nem vállalok felelősséget, ahol kéne és hol vállalok, ahol nem kéne…

Valamint a saját értékem kérdésköréhez: mennyit érek, ha a régi rendek, a saját kis struktúráim, a saját magam köré épített rendszer, rend és kerítések egyszer csak meginognak vagy akár eltűnnek.

Szerintem nagyon jól illik ehhez a képhez a Tarot „A torony” kártyája, (bár ezt hagyományosan a Kos jegyhez kapcsolják) ahogy minden felépítmény, a saját külső és belső világunk összedől az Uránusz robbanásától.  

„A mindent átalakító hirtelen felismerés és a szabadulás megrázó útja, mely a régi szokásoktól, berögződésektől elvezet egy újrakezdéshez”

(Forrás: https://xalen.blog.hu/2010/09/15/xvi_torony_1)


Megpróbálni szörfözni

Ezek a bolygók nem kis dolgokkal „gurigáznak”, ha olyasmit kell meghaladnunk, elengednünk, átírnunk, amit nem akarunk, mert nehéz, akkor bizony térdre (szaturnuszi terület) kényszerítenek és lehetőséget kapunk rá, hogy egy új énünk bontakozzon ki. A Szabad akarat vagy determináltság cikkben beszélünk róla többet, hogy asztrológiai nézőpontból a valódi szabad akarat az, hogy ezekre a hatalmas, leteperő hullámokra megpróbálok-e felszállni és szörfözni rajtuk, vagy csak kapkodom a levegőt, várom, hogy vége legyen. És igen, van az a pont, amikor ez az egyetlen megoldás. Amikor a sötétben a sarokban a padlón fekve sírunk és utána valahogy, amikor már minden könnyünk legurult az arcunkon és belenézünk a tükörbe, akkor találkozunk valami olyan mély önmagunkkal, akit a hétköznapokban nem is ismerünk. Ekkor történik meg valami valódi átalakulás, valódi kapcsolódás a belső önvalónkkal, aki már nem a sikereink, a birtokaink, a szeretteink tükörképe, hanem valami belső, mindettől független IGAZ ÉN. Valójában ez a kapcsolódás az az érték, amely ezekben a nehéz helyzetekben és igazából csak ezekben tud létrejönni. Amiért végül, sok év távlatában, valahol mélyen hálásak leszünk és ami talán segíthet abban, hogy egyre jobban figyeljünk erre az oly sok réteggel eltakart részünkre.

A rabság

Mivel a Szaturnuszt hagyományosan sorsbolygóként tekintjük, ezért jelensége összekapcsolódik azzal a kérdéssel is, hogy a Sorsban keresem-e a velem történt nehézségek magyarázatát. Itt is megjelenik a felelősség kérdése: valójában meddig tart az én felelősségem, az én szerepem, az én lehetőségem és határaim abban, amiben vagyok, azon hogyan tudok változtatni és mi az, ami a befolyásomon kívül történik és mit tudok kezdeni ezekkel a tényezőkkel. El tudom-e fogadni alázattal ezeket a korlátokat vagy kudarcokat, bízva az Idő urában és abban, hogy minden elmúlik.

Peter Orban Symbolon kártyája ezt a bolygó/analógia kapcsolódást egyenesen a Rabság szóval fémjelzi és arról ír, hogy „minél jobban rázzuk börtönünk rácsait annál nagyobb lesz bennünk a nyomás, így nem tehetünk mást, csak hogy elengedjük a rácsokat.”

„Utad során el kell fogadnod, hogy lehetetlen választanod felelősség és szabadság között. Törődj bele abba a gondolatba, hogy mindkettő fontos szerepet játszik az életedben és ne a külvilágban, hanem saját magadban találj rá igazi értelmükre.” (Peter Orban)


A saját horoszkópban

Saját születési horoszkópunkban, radixunkban érdemes megkeresni, hol álltak ezek a bolygók születésünk pillanatában, volt -e esetleg közöttünk valamilyen fényszög kapcsolat, ha igen, akkor ezek a találkozók mindig kiemelten fontosak lesznek számunkra.

Emellett érdemes megnézni, hogy mely életterületen (melyik házban) jártak és járnak most ezek a bolygók, hogy képet kapjunk arról, amiről valószínűleg az életesemények már igen pontos képet adtak: hogy mely területeken jelentkeznek elsősorban ezek a kihívások és hogy mi mindent kellet meghaladnunk és megtanulnunk ebben az időszakban. Ezekben a személyes kérdésekben tud segíteni az egyéni konzultáció.


Számvetés

felszabadulás

A jó hír tehát, hogy ennek az erős feszültségnek most vége, így kapunk egy kis időt és lehetőséget arra, hogy így év végén visszatekintsünk ezekre a kihívásokkal teli időkre. Nagyon javaslom, hogy az évzárás során most ezzel a szemmel nézzünk rá mindarra, ami történt velünk, álljunk meg egy picit és foglaljuk össze magunk számára, mit tanultunk a világról, magunkról, miben változtunk mi és a minket körülvevő világ. És legyünk hálásak azért, hogy vagyunk, hogy valahogy, de túl vagyunk rajta, vegyük számba, kik azok, akik mellettünk vannak, mik azok, amik segítettek bennünket ebben a változásban és köszönjünk el attól, amitől még el kell köszönnünk.

A Kosba visszatérő Jupiter december 20. délutántól még jobban segít nekünk abban, hogy új lendületet vegyünk, hogy a jövőbe vetett hitünk elkezdjen visszatérni és szépen lassan elkezdjen bennünk növekedni, ahogyan a december 21-i napforduló leghosszabb éjszakája után elkezd utat törni magának a fény és minden egyes nappal egyre több pillanatot tölthetünk a Nap gyógyító sugarainak áldásában.


Szeretettel, Dorci

Follow Dorci:

Latest posts from
Comments are closed.