A hagyatkozás hava – a Halak csillagjegy üzenete

A hagyatkozás hava – a Halak csillagjegy üzenete

posted in: Asztrológia | 0

Az asztrológia szimbólumrendszerében a Nap a Vízöntő jegyéből átlépett a Halak jegyébe. A Vízöntő csillagjegy a szabadság, egyenlőség és testvériség jelszavait képviselve segített bennünket saját álarcaink lebontásában és támogatott abban, hogy önmagunkhoz és másokhoz is közelebb kerüljünk. Az elmúlt hónap talán számodra is újszerű inspirációkat, váratlan, véletlenszerű helyzeteket hozott.

Most a Nap a zodiákus kör (a 12 csillagjegy Kostól a Halakig) utolsó jegyébe lép. A Vízöntő levegő elemű jegye szellemi magasságokat, az emberiség nagy kérdéseit feszegette, most pedig egy víz elemű jegy, a Halak csillagjegy megfoghatatlan világa sejlik fel előttünk. Ebben a világban elmosódnak a kontúrok, köd száll alá és már nem gondolkodunk, látunk vagy hallunk, az érzéseinkre hagyatkozunk.

A Halak, mint az elfogadó szeretet megnyugvása

A Halak jegyét a Jupiter és a Neptun uralja. A Jupiter az elfogadás bolygója, az égi szerencse csillag, és a Jupiterhez tartozik minden olyan téma is, ami egy szélesebb látókört jelent, legyen ez a külföld vagy egy tanító szintetizáló, mindent átfogó látásmódja. A Neptunt sokszor azonosítjuk a káosz, a megfoghatatlanság területével, ugyanakkor ez a bolygó a vágyainkat és érzelmeinket szimbolizáló Vénusz magasabb oktávja, emelkedettebb szintje is. Ezt a magasabb szintet érthetjük úgyis, mint szélesebb látókör: Vénuszi szerelemmel szeretem a kedvesem, de Neptun segít abban, hogy egy embercsoportért tegyek vagy önkénteskedjek. Illetve olyan értelemben is magasabb szintet képvisel a Neptun, miszerint Vénusz szimbolizálja a szeretet emberi szintjét, melyben helyet kap a birtoklási vágy és az elvesztéstől való félelem és az önzés, míg Neptun az isteni szeretet jelzője, mely feltétel és érdek nélkül árad – mindenkinek saját hite szerint.


A Halak jegyében tehát összeolvad az elfogadás és a magasabb szintű szeretet, egyfajta teljes elfogadás jelenik meg.


Asztrologia_Neked_Olvasnivalok_Halak_a_hagyatkozas_havaSzámomra ezt szimbolizálja maga az óceán, melynek hatalmas ereje van, ugyanakkor könnyedén ringatózhatunk a víz felszínén, az megtart bennünket. A Halak legfontosabb üzenete éppen az, hogy hagyjuk magunkat elringatni az óceán tetején.
Engedjük el a kontrollt
, az ellenőrzési vágyunkat (Te ismertél már olyat, akiben esetleg lenne ilyesmi? ) Ez az a helyzet, amikor el kell engednünk a saját akaratunkat és át kell engednünk a kormányt egy nálunk hatalmasabb erőnek.
Először csak játssz el a gondolattal, mi lenne, ha nem én irányítanék mindent, ha egy picit hagynám, hogy sodródjak? Ez nem könnyű, mert annyi mindent akarunk, annyi célunk és fontos dolgunk van, hogy akár egyetlen perc is veszteség. De mi lenne, ha csak úgy meginnál egy kávét vagy leülnél egy könyvvel, vagy csak úgy ábrándoznál és hagynád, hogy az élet csak úgy menjen? Ha ma nem pipálnál ki semmit a to do listádon vagy írnál fel újabb feladatokat? Ha csak azért szeretnéd önmagad, mert létezel?


Nem véletlen természetesen, hogy ebben az időszakban esedékes a keresztény kultúrkörben a böjt. Ez a felajánlás, a saját érdekeinkről való lemondás és egyfajta megtisztulás negyven napja. Még csak készülünk a tavaszra. Ez a megtisztulás még egy befelé forduló időszakban történik meg, néha már érezzük a tavasz közeledtét, de a tettrekészség kirobbanó ereje majd csak a Kos jegyével tör előre. Élvezzük ki most az utolsó csendes hónapot, készítsük fel a lelkünket a teljes megújulásra. Csendesedjünk el egy kicsit és tegyünk rendet most az érzelmeink között!

A Halak, mint a káosz életképtelensége

Mint minden jegy, a Halak is egyensúlyra figyelmeztet, ezúttal az ideáink álomvilága és a gyakorlati életünk között. Sokszor hajlamosak vagyunk túlidealizálni dolgokat, akár kapcsolatokat, embereket, akár saját magunkat. Vagy éppen várni a sült galambot, anélkül, hogy bármit tennénk a céljaink érdekében és akár mi magunk változtatnánk saját magunkon vagy a hozzáállásunkon. Mit tettél Te azért, hogy amire vágysz, amit kérsz, amit teremtesz, az ténylegesen megvalósuljon? Hívjuk most segítségül a Jupiter látásmódját és nézzünk rá madártávlatból saját magunkra és az életünkre, ne vesszünk el, tartsuk meg a hétköznapok során szükséges gyakorlatiasságunkat, különben belefulladunk álmodozásaink óceánjába, találjuk meg az arany középutat!

Ez az időszak tehát arról szól, hogy saját akaratunk és ellenőrzési vágyunk elengedésével rábízzuk magunkat az életre és beleengedjük magunkat a szeretet óceánjába, hogy ezzel a nyugodt bizonyossággal feltöltekezve vágjunk neki egy úgy tavasznak, melyet egy apró hóvirág ellentmondást nem tűrő, láthatatlan harca hirdet majd nekünk.

Ha szeretnél közelebb kerülni önmagadhoz és saját magad elfogadásán keresztül boldogabbá válni, itt tudsz jelentkezni személyes konzultációra.

Szeretettel, Dorci

Follow Dorci:

Latest posts from

Leave a Reply