A felszabadulás hava – a Vízöntő üzenete

A felszabadulás hava – a Vízöntő üzenete

posted in: Asztrológia, Önismeret | 0

Január 20. és február 18. között az asztrológia hagyományában a Nap a Vízöntő csillagképében jár. A Vízöntő jegye az asztrológia szemléletmódjában az udvari bolond archetípusával szemléltethető legjobban. Ez a farsang időszaka, amikor bármilyen álarcot ölthetünk. Nincs király és szolga, hiszen a farsang forgatagában a szolga is palástot ölthet. A Vízöntő jegyet uraló két bolygó a Szaturnusz és az Uránusz. Ebben a jegyben a keménykezű, szabályozó Szaturnusz az égbolt nagy mókamesterével találkozik, azzal a bolygóval, akinek még forgástengelye is eltérő a többi bolygótól.

A Vízöntő jegy első és legfontosabb üzenete éppen ez a különlegesség:

másképp, mint mások, másképp, mint ahogyan eddig megszoktuk, korlátok és megrögzöttségek nélkül.


A Vízöntő korlátlansága

Az Uránusz jelenti a villámcsapást, az újszerű zseniális ötleteket, mindent, ami a hétköznapitól és megszokottól eltérő és így természetesen a meglepetéseket is. A Vízöntő jegyének időszaka arra taníthat bennünket, miben kell feloldanunk a megrögzött mintáinkat, hiszen a jeges fagyok bennünket is megkeményíthetnek. A Vízöntő egy jellegzetes témája a fixa idea – amikor ötleteink, elképzeléseink – amik egykor akár újszerűnek és zseniálisnak tűnhettek – megrögzötté válnak, és már nem segítenek bennünket utunkon, inkább megnehezítik, hogy végre azok legyünk, akik valójában vagyunk.

Az Uránusznak tulajdonképpen mindig ez a célja: kibillenteni bennünket a komfortzónánkból, meglepetésszerű élethelyzeteket állítani elénk. De ne aggódjunk, ezzel csupán azt szeretné elérni, hogy engedjük el végre múltunk, elképzeléseink, vagy a külvilág felé történő megfelelési kényszerünket.

A Szaturnusz emellett az isteni igazság és törvény hírnökeként abban támogatja a csintalan Uránuszt, hogy mindez ne csak polgárpukkasztás legyen, egy őrült elme túlkapása, sokkal inkább az isteni rend irányába történő felszabadulás.

 Ezért a Vízöntő és a farsang időszaka arra irányítja a figyelmünket, ki lakik személyiségünk kalitkájában? Kivel nézünk szembe minden reggel? Rá tudunk –e nézni magunkra és szeretteinkre azzal a tiszta, friss, elvárások nélküli szemmel, amivel szeretnénk, ha ránk tekintenének.

Ebben az időszakban ne ijedjünk meg, ha érdekes új emberekkel találkozunk, újszerű helyzetekbe kerülünk, ez pusztán arról szól, az élet lehetőséget teremt arra, hogy megéljük az Uránusz újító lendületét.


…és a Vízöntő saját korlátai

AsztrologiaNeked_Olvasnivalok_A_felszabadulas_havaA Vízöntő zászlajának három legfontosabb szava: Szabadság, egyenlőség, testvériség (természetesen nem véletlen, hogy magát a bolygót éppen a francia forradalom korában, 1781-ben fedezték fel). A Vízöntő archetípus mindig a teljes emberiségben, vagy legalábbis közösségekben gondolkozik, az egész világot akarja megváltani, ezért nem érdeklik a megfeleléssel járó, kötöttségek béklyóját jelentő kapcsolatok. Sokkal magasztosabb kérdések foglalkoztatják ennél. Szeretete testvéri, egyenlőségen alapuló, szabadságot adó szeretet. Erős Vízöntő személyiségjegyekkel rendelkezőknél (ez nem korlátozódik a Vízöntő havában születettekre, például egy Vízöntő Hold vagy Aszcendens esetén is találhatunk magunkban ilyen vonatkozásokat) megeshet, hogy a Mindentudás nagy hegyéről tekintünk le az Gyarló Emberiségre és kapcsolatainkban egyfajta rideg függetlenséget és távolságtartást alkalmazunk. A Vízöntőnek mindig is fontos lesz a saját függetlensége és nehezen fogja feladni a korlátok nélküli élet vágyát, de talán a hideg hegytető magánya helyett érdemes néha lejönnie és a Halaktól tanult őszinte szeretettel kapcsolódnia másokhoz.

Február 18-ig tehát lehetőségünk van arra, hogy lebontsuk személyiségünk falait, közelebb lépjünk önmagunkhoz és másokhoz, hogy aztán a Halak időszakában megérkezzünk szeretet mennyországába.

u


 

Ha szeretnél közelebb kerülni önmagadhoz és saját magad elfogadásán keresztül boldogabbá válni, itt tudsz jelentkezni személyes konzultációra.

Szeretettel, Dorci

Follow Dorci:

Latest posts from

Leave a Reply