Párkapcsolati boldogság az asztrológia szemével

Párkapcsolati boldogság az asztrológia szemével

posted in: Kapcsolatok | 0

Életünk egyik legfontosabb, legcsodálatosabb, ugyanakkor legnagyobb kihívásokat jelentő területe a párkapcsolat.

Akár egyedül vagyunk, akár párkapcsolatban élünk, mindannyiunkat foglalkoztat az a belső igény, hogy egy másik ember mellett, megtalálva saját helyünket a világban boldogságra leljünk.

Talán Te is tapasztaltad már, hogy a párkapcsolataidban rendre saját magaddal találkozol.

Ahogy a Párkapcsolat oldalon is írtam, az asztrológia szemléletmódjában a párkapcsolat – minden egyéb életterülethez hasonlóan – az én születési képletem része, ezért bennem van a megoldás kulcsa is.

Persze egyszerűbb a másikat okolnunk azért, mert lusta, figyelmetlen, nem mutatja ki az érzelmeit, széthagyja a zoknijait a nappaliban, hisztizik, túl sokat költ cipőkre, énekel a zuhany alatt vagy kigombolja a legfelső gombot a nadrágján ha túl sokat evett.

De vajon mennyire nézünk igazán őszintén magunkba és tesszük fel a kérdést, én vajon mit és mennyit teszek a párkapcsolatunkért vagy egyáltalán azért, hogy legyen párkapcsolatom?

Itt mindkét kérdés nagyon fontos.


Mit teszek a párkapcsolatomért?

Azt gondolom, hogy azzal teszek a párkapcsolatomért, hogy áldozatként időt és fáradtságot nem kímélve takarítónő és szakács funkcióban szolgálom a családomat? Tényleg ez az, amivel boldoggá teszem a férfit, aki mellett elköteleződtem? Vagy meghallgatom a feleségem hisztijeit majd egy általam helyesnek ítélt megoldást adva lezárom a beszélgetést és nézem tovább a tévét?

Hatalmas lendülettel, halált megvető bátorsággal és elszántsággal menetelhetsz fel a helyesnek vélt úton a hegyre, de néha érdemes elgondolkodni azon, hogy tényleg a jó hegyre menetelünk -e olyan nagy erőkkel?!

Vajon a FÉRFInak mellettem mire lenne szüksége? Talán egyszerűen arra, hogy ránézzek azzal a csodálattal teli tekintettel és figyelemmel, amivel ránéztem a kapcsolatunk elején? Amiből érzi, hogy ő a Nap az életemben én pedig Holdként tőle kapom a fényem?

Vajon a NŐnek mellettem mire lenne szüksége? Talán egyszerűen arra, hogy végighallgassam és biztonságot nyújtó módon csak ott legyek vele és engedjem, hogy finom puha nőként belesimuljon ebbe az erőbe, amit én tartok össze?


Asztrologia-Neked-Olvasnivalok-Parkapcsolati-boldogsagHol marad a saját erőm, a Marsom megélése férfiként és a saját csábító nőiességem, a Vénuszom nőként?

Persze érvelhetsz azzal (megfontolt Merkúri érvekkel vagy Plútós sértettséggel), hogy ma már mindannyian egyenlők vagyunk és a régi szerepek felcserélődtek, de furcsa mód a ég csillagüzenete nem változott. Az égen még mindig ott a Nap és a Hold, a Mars és a Vénusz.

ü


Megnyugtatlak, ha az Univerzum azt szerette volna, hogy a nemiséged által a Marsodat éld meg elsősorban, akkor bizony férfinak születtél volna. Az Univerzumban nincsenek véletlenek Női testben az egyik feladatod ebben az életben, hogy visszatalálj a saját Holdadhoz és Vénuszodhoz , férfi testben a Mars erejét és a Nap energiáját kell megtapasztalnod – természetesen ez nem jelenti azt, hogy az ellentétes erőket nem kell megélned, de ne használjuk ezt arra, hogy a lényegről elvegye a figyelmünket!


Mennyit teszek a párkapcsolatomért?

Ehhez szorosan kapcsolódik a „Miért én legyek megint okosabb? Miért én kezdjem?” nem túl konstruktív hozzáállása. Szerencsére jó hírem van, nem kell, hogy Te legyél az okosabb, hogy Te kezd!

Csak egy kérdést tegyél fel magadnak:


Mit szeretnék jobban, azt, hogy igazam legyen

vagy azt, hogy boldog legyek?


Ha ezután sem szeretnéd Te megtenni az első lépést, akkor az egy általad tudatosan választott út, annak a következményeivel. (Szerencsére az asztrológiában nincs jó vagy rossz megoldás, csak Szaturnusz öregapánk fogja megkérdezni, miért és mekkora mértékben vállaltunk felelősséget az életünkben )

Ha viszont úgy döntesz, megteszed az első lépést és elkezdesz magaddal foglalkozni, megvizsgálni magadban azt, hogyan működsz a párkapcsolataidban, elindul valami. Ez persze fájdalmakkal jár.

Régi sérelmek, családi minták, és kilépés a komfortzónából, de egy biztos, ez a belső utazás csak a javadat szolgálja, az pedig hab a tortán, ha a párkapcsolatodat is boldogabbá teszed.


Ha úgy érzed, készen állsz arra, hogy kíváncsian, tiszta szívvel és bátran ránézz arra, milyen működési minták irányítanak a párkapcsolat területén és elkötelezett vagy a változásra, szeretettel várlak személyes konzultációra, mely során a Valentin nap közeledtével kifejezetten a párkapcsolati területre fókuszálunk.

Itt tudsz jelentkezni.

Szeretettel, Dorci

Follow Dorci:

Latest posts from

Leave a Reply