A szépség hava – a Bika üzenete

A szépség hava – a Bika üzenete

posted in: Asztrológia | 0

Eltelt a tavasz első hónapja. A Kos jegye hatalmas energiákkal robbant be az életünkbe, új kezdetet, lelkesedést, tetterőt hozva magával. Most pedig, hogy a Nap átlépett a Bika jegyébe, megérkezik a tavasz, szépséget hirdető Vénusza.


A Bika, mint a szépség nagykövete

A nap egyre erősebben, de még tavaszi erejével ragyog a tenger felett, sirályok repülnek a kristálytiszta égen, virágillatot hoz a tavaszi szellő. A tenger hullámzása hallatszik, ahogyan elcsendesedő robajjal futnak ki a hullámok a homokos partra. És egyszercsak a habokból előtűnik valami, még alig látható, titokzatos ragyogás. A habok még eltakarják sudár alakját, majd egyre közelebb és közelebb jön. Ő maga Vénusz, a megtestesült szépség. Ragyogó szeme és mosolya az ég ragyogását tükrözi. Hullámos hajával játszik a szél. Titokzatos, csalfa, csábító mosolya vonzza a tekintetet. Ő pedig egyszerűen gyönyörű. Minden értelem és cél nélkül, önmaga tökéletes létezésében csodaszép. Személyében hordozza a boldogságot. Amerre jár, amerre néz, lábnyomában öröm és mosoly jár.

Ezt tapasztalhatjuk most, a tavasz beköszöntével. Nézzünk csak körbe! Ő maga, Vénusz testesül meg egy tavaszi reggelben, egy virágba boruló fában, a csivitelő madarak hangjában.


Asztrologia_Neked_Olvasnivalok_Bika_enjoy

Most állj meg egy pillanatra, csukd le a szemed és vegyél egy mély levegőt. Tényleg! Aztán nézz körbe, szippants bele a levegőbe, akárhol is vagy!

Találj most egy pillanatnyi szépséget .

Igen, ez a Vénusz. Minden, amiért jó élni. Egy csók, egy bók, egy baráti nevetés, egy ölelés, egy korty finom bor, egy falat csokiszuflé. Hmmm…. érzed? Annyira jó élni! Ezt hirdeti a Bika jegye.

A Bika jegy úrnője maga Vénusz. A Bika jegyéhez ezért a „jót inni, jót enni, jót aludni, jót szeretkezni” mottót társíthatjuk.

Ez a hónap a földi örömökről szól.


Drága Hölgyeim! Remélem, nem árulok el titkot azzal, hogy Vénusz földi megtestesülései mi magunk vagyunk. Éljük hát meg vénusziságunkat, vigyünk színt, örömet, szerelmet ebbe a világba, a hétköznapokba! Magamon és a konzultációkon is azt tapasztalom, hogy ez bizony sokszor nem könnyű – fáradtak és űzöttek vagyunk. Ezért szeretnék egy egész bejegyzést a szépségnek és női feladatunk betöltésének szentelni, ráirányítva a figyelmünket ennek a csodálatos és örömteli szerepnek az elfeledett fontosságára – coming soon . Addig pedig éljük mindezt szívből és lélekből, hiszen ott van bennünk!


A Bika, mint a ragaszkodás jegye

A Bika az első föld jegy, így a legfontosabb számára a földi élet biztonsága. Ebből fakad a Bika első dilemmája. A biztonság mindenekelőtt. A kockázat, az új kipróbálása legtöbbször azt is jelenti, hogy a jelenlegit el kell engednünk. Ebben az időszakban előtérbe kerülhet, hogy milyen értékekkel rendelkezünk és mennyire vagyunk ezen értékek rabjai. A fizikai világban felhalmozott tárgyak biztonságot adnak, ugyanakkor megfosztanak bennünket az újtól, egyszerűen nincs hely az új számára az életünkben. A Bikával szembenálló jegy a Skorpió, ami ennek ellenpontjaként a teljes megtisztítást, minden elvesztését jelenti. Ettől fél annyira a Bika. Mivel mindannyiunkban megtalálható valahol ez a jegy, kisebb vagy nagyobb mértékben, mindannyian félünk a veszteségtől. Legyen az tárgy, kapcsolat, vagy akár önmagunk egy eddig megszokott része. A megszokott… Érdemes arra irányítanunk most a figyelmünket, hogy vajon mennyire segít, ad biztonságot mindaz, ami körülvesz bennünket és mennyire jelent inkább korlátot? Mi mindent kívánunk birtokunk alá vonni?

Az állatöv szimbolikájában képzeljük most el magát a bikát, ahogy egy mocsaras területen áll, hatalmas testével, megmozdíthatatlanul! A Bika ragaszkodása nem csak az anyagi világban érhető tetten, de gondolkodásmódjában is. Megengedjük –e szeretteinknek, különösen társunknak, hogy szabad legyen mellettünk? Miben ragaszkodunk a saját elképzelésünkhöz? Hol vagyunk makacsok? Miben vagyunk előítéletesek? Hitünk őszinte, nyíltszívű hit vagy korlátozó vakbuzgóság?


 

Asztrologia_Neked_Olvasnivalok_Bika_RagaszkodasIgen, ismét az arany középút megtalálása a cél.

Hogyan tudunk ehhez a középúthoz közelebb kerülni? A Bika-Skorpió tengely legfontosabb üzenete a „mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma”. Ami ma megadatott, az mára elegendő. Ne aggódjunk a holnapért – bízzunk benne, hogy tehetségünk, munkánk, szerelmünk holnap is megadatik. Nem kell ma egész életünkre elegendő kegyelmet kapnunk. A manna az írások szerint olyan szent kenyér volt, amely egy napra adatott meg, nem lehetett bespájzolni belőle Isten 24 órára elegendő kegyelmet adott nekünk.

Bíznunk kell benne, hogy ezt minden nap újra és újra megadja.


 

Amikor nagyon ragaszkodsz egy elképzelésedhez, korlátozod mások szabadságát, előítéleteidtől telve meg sem hallgatod a másik felet, akkor mi van benned, ott igazán mélyen? Talán félelem… félelem az elvesztéstől, a saját pozíciód biztonságának elvesztésétől – ha a Bika megérti, hogy nem kell félnie a holnaptól, felszabadulva, a világ szépségét és örömét hirdetve és élvezve tudja betölteni szerepét.


A Bika belső konfliktusa: emberi hősiesség vs. állati vágyak

A Bika következő dilemmáját jól szemlélteti Minótaurosz mitológiája. Minósz király egyezséget kötött Poszeidónnal a tengerek istenével, miszerint egy különösen szép fehér bika feláldozásáért cserébe, az istenség megteszi őt a tengerek urává. Csakhogy Minósz telhetetlen és kapzsi volt és végül nem áldozta fel a szívének oly kedves állatot, becsapta Poszeidónt és egy másik bikát ajánlott fel az alkuban. A tenger istene bosszúból, Vénusz segítségével elsöprő vágyat ébresztett Minósz feleségében a fehér bika iránt. A királynő nem tudta elfojtani emésztő vágyát, odaadta magát az állatnak és együttlétükből született meg Minótaurosz, az embertestű, bika fejű torzszülött, aki fiatal fiúk és lányok testéből táplálkozott.

A Bika vágya elsöprő. Néha lassan indul be, de ha egyszer beindul… ez mindenfajta étvágyára igaz, legyen szó egy szépen megterített asztal körüli lakomáról, anyagi jólétről, érzéki vágyairól. Gondoljunk csak az Elizabethet alakító Julia Roberts Balin töltött első heteire Javire Bardemmel az Eat, Pray, Love-ból…


A Bika időszaka és a Bika személyiség ezen jellemvonása azt kérdezi tőlünk, mennyire vagyunk megszállottjai, rabjai vágyaink tárgyának.


A jóga filozófiában (ami nem meglepő módon éppen a Bika világkorszakban alakult ki) is megtalálhatjuk ezt a gondolatot, ami számomra csodálatos képpel jeleníti meg ez a témát, s mely szerint nem a vágyakozás maga vezet tévútra, hanem amikor hagyjuk, hogy a vágyaink irányítsanak bennünket.

Ahogy Iyengar a Jóga új megvilágításban című könyvében is idézi:

„Ismerd meg az átmant (a valódi önmagadat), mint az Urat a hintóban, melynek értelem a gyeplője, az eszmélet kocsihajtója csupán. Az érzékek a lovakhoz hasonlíthatók, melyeknek az érzéki vágyak tárgyai a legelőjük. Az érzékekkel és az elmével egyesült valódi önmagunkat a bölcsek Élvezőnek (bhóktri) nevezik. Aki ennek megkülönböztetésére képtelen, az sohasem tudja megzabolázni tudatát, s úgy küszködik érzékeivel, mint a kocsis a rossz lovakkal. Aki azonban érti a különbséget, az mindig kordában tartja tudatát, s érzékei úgy viselkednek, mint fegyelmezett, jó lovak.”


Hogy mit tanácsolok a következő egy hónapra? Élvezzük a tavaszt, éljünk meg minden örömteli, csodás pillanatot! Szeressünk bele a világba, minden nyíló virágba és közben tudjuk, hogy mindezt ajándékul kapjuk, ne ragaszkodjunk hozzá! A földi élet örömei után az Ikrek könnyed pillangóként fogja megmozgatni gondolkodásunkat és ráirányítja majd figyelmünket kommunikációnkra és a másokkal való kapcsolódásunkra, de addig csak pihenjünk


Ha szeretnél közelebb kerülni önmagadhoz és saját magad elfogadásán keresztül boldogabbá válni, itt tudsz jelentkezni személyes konzultációra.

Szeretettel, Dorci

Follow Dorci:

Latest posts from

Leave a Reply