Az új kezdet hava – a Kos üzenete

Az új kezdet hava – a Kos üzenete

posted in: Asztrológia | 0

Egy új év kezdődik az asztrológia időszámításában. Március 20-án a Nap átlépett a Halak kissé megfoghatatlan, de mennybéli elfogadást hirdető vízjegyéből a Kos hatalmas energiákat megmozgató tűzjegyébe. Ha az elmúlt hónapot valóban jól használtuk fel, akkor egyfajta elcsendesedés, elfogadás és sodródás után most megtisztulva indulhatunk neki egy új tavasznak.

A tavasz, mely maga a kezdet, az újdonság, a lelkesedés időszaka. Az egész világ új reménnyel telik meg az új élet lelkesítő ígéretével. Érezzük magunkban, hogy újra vér folyik ereinkben, végre újra tettre készek vagyunk. Ha eddig csak tervezgettünk, esetleg az új évi fogadalmak megvalósításának kezdeti lendülete mostanra alábbhagyott, a tavaszi zsongás új erővel és a megvalósítás izgalmával tölt fel. Ez a hónap alkalmas lesz minden új elindításához, hiszen lelkesedésünk, tettvágyunk nagy erőket mozgatnak meg bennünk.


Asztrologia_Neked_Olvasnivalok_Kos_Vagyok_aki_vagyokA Kos, mint az örömteli létezésélmény hirnöke

A Kos a Zodiákus első jegyeként maga a testet alkotás jegye, a születés területe, az őszinte életöröm, a VAGYOK, AKI VAGYOK élménye. Most tehát azt kell megtapasztalnunk, hogy mindenféle megfelelés nélkül vállaljuk önmagunkat. Nem olyan polgárpukkasztó és különleges módon, ahogyan ezt a Vízöntő idejében az udvari bolond várta el tőlünk, csak úgy egyszerűen, gyermeki önvalónkat adva, őszintén, tisztán.

A Kos jegy én központúsága felhívja a figyelmünket arra is, másokat csak úgy tudunk valódi szeretettel szeretni, ha először megtanultuk magunkat megszeretni. Igen, ez talán egy kicsit önzően hangzik – de csak addig a mértékig, ameddig megismerjük, hogy bennünket valójában mi tesz boldoggá.

Vajon ha én magamat nem tartom annyira fontosnak, értékesnek, jónak, hogy gondoskodjak a saját boldogságomról, miért is várom el, hogy ezt másvalaki megtegye? Nem teszek ekkor túl nagy felelősséget mások, a szeretteim vállára? Vajon tudok –e őszintén örömet szerezni a másiknak, ha elsősorban viszonzást várok?


A Kos őszintesége most segít nekünk akaratunk felismerésében és ezek őszinte kinyilvánításában.


A Kos, mint a fennkölt eszme harcosa

Asztrologia_Neked_Olvasnivalok_Kos_Az_uj_kezdetA Kos elképesztő energiája hatalmas dinamizmust kölcsönöz most számunkra is. Ha a Kos minőség fontos szerepet kap a születési képletedben (ez lehet akár Kos Nap, Hold vagy Kos Mars esetén vagy fontos helyen álló Mars esetén is) valószínűleg úgy érzed, végre újra elemedben vagy, az unalmas, befelé forduló télnek végre vége és itt a perc, hogy megválthasd a világot. Igen, a Kos archetípusa maga a harcos, aki néha idealista módon keresi, hogyan teheti jobbá a világot. Lelkesedése, dinamizmusa másokat is inspirál, ugyanakkor hatalmas lelkesedése sokszor csak saját elképzelései iránt valósul meg. Sokszor halljuk a Kosról, hogy akaratos jegy, fontos megemlíteni, hogy ez az akaratosság nem rosszindulatból fakad, egyszerűen tényleg szentül hiszi, hogy az általa vallott igazság a lehető legjobb mindenki számára és meg sem fordul abban a lelkesedéstől forró fejében és szívében, hogy másnak esetleg más elképzelése vagy akarata lehet.

Hogy mit tanulhatunk ebből? Azt, hogy ismerjük fel, az életünk mely területe az, ahol a Kos energiáit kell működtetnünk. Ahol saját elképzelésünk szerint, megfelelések nélkül megélhetjük, sőt a csillagjegy megoldásüzenete szerint érdemes megélnünk a VAGYOK, AKI VAGYOK élményét és mindeközben figyeljünk arra, hogy világmegváltásunkkal valóban a világ jobbítását szolgáljuk.

A Kos hősies archetípusára gondolva eszünkbe juthat Jeanne D’Arc, Don Quijote, Robin Hood vagy Akhilleusz alakja, akik az elnyomottak megmentése érdekében akár életüket is feláldozták.


A Kos mottója: „Azért harcolok, amit én fontosnak tartok, olyan eszközökkel,

amikhez kedvem van, addig, amíg meg nem unom”.


A Kos sokszor nem gondolkozik azon, hogy az eszme, amiért harcol, valójában a hétköznapok szintjén mit jelent. Lelkes környezetvédőként odaláncolja magát az ellenséges gyár épületéhez anélkül, hogy mélyremenő elemzéseket végezne az ott folyó kutatásokról. Ahhoz nincs kedve. Az eszme, a harc a fontos. És csak addig fontos, amíg el nem éri a célját. Ha tehát lelkesedésünk gyufaszálként ég el, mintha ott sem lett volna, javaslom, tudatosan mozgósítsuk személyiségünk kitartó részeit!


 

A Kos, mint a cselekvő akarat kinyilvánítása

Ez az időszak arról is szól, hogy megvizsgáljuk, hogyan viszonyulunk saját cselekvő akaratunkhoz, természetes agressziónkhoz. Mennyire merjük megélni, vállalni azt, amit igazán meg akarunk tenni? Adjuk ki magunkból a feszültséget, menjünk el futni, boxoljunk, bújjunk össze a kedvesünkkel, éljük meg magasabb szinten ezt a hatalmas energiát. Ha ezzel még nem vagyunk egészen barátságban, apró – cseprő közlekedési vitákban, munkahelyi vagy magánéleti összetűzésekben, esetleg egy kiadós fejfájásban, megélhetjük ezt az energiát, csak hogy találkozzunk vele – a választás szabadsága, hogy hogy reagálunk rá, még mindig a miénk.

Fontos tudnunk, hogy a Szaturnusz bolygó, aki segít bennünket céljaink elérésében, igen jól érzi magát a Kos lelkesítő terültén. Volt időnk kipihenni magunkat a Halak időszakában, most a tettek mezejére léphetünk. Jelentős Kos érdekeltséggel rendelkezőkre – ha esetleg ismernél ilyet  – jellemző lehet, hogy nem végzik el a céljaik eléréséhez szükséges, ugyanakkor kevésbé izgalmas, számukra alantasnak értékelt munkát, hiszen nekik nagyobb célokat kell megvalósítaniuk. Ezek a kicsit álomvilágban élő harcosok így sokszor mégsem jutnak el hőn áhított álomképeik megvalósításáig. Ha erre ráismerünk, és hajlandóak vagyunk ezen változtatni, már nagy lépést tettünk a céljaink megvalósítása felé.

A Kos hava tehát a cselekvés, a lelkesedés, a kezdet hónapja, amely segít bennünket, hogy megvalósítsuk lelkesítő eszményeinket. Majd a Bika havában mindezt birtokunk alá vonjuk és élvezzük ennek ízletes gyümölcsét.


Ha szeretnél közelebb kerülni önmagadhoz és saját magad elfogadásán keresztül boldogabbá válni, itt tudsz jelentkezni személyes konzultációra.

Szeretettel, Dorci

Follow Dorci:

Latest posts from

Leave a Reply