A kapcsolódás hava – Az Ikrek üzenete

A kapcsolódás hava – Az Ikrek üzenete

posted in: Asztrológia | 0

A Bika szépséget és életörömöket hirdető hónapja után megérkezik a 12 csillagjegy első levegő jegye, az Ikrek.

Maga a tavaszi szellő, mely lágyan simogatja arcunkat, szinte észrevétlenül, szárnyára kapva a tavaszi virágok könnyű szirmait, a madarak csicsergését. Az Ikrek a zodiákus pillangója, az örök változás szimbóluma.


Az Ikrek, mint a kapcsolódás jegye

Az Ikrek csillagjegy ura a Merkúr bolygó, a legkisebb és leggyorsabb a Naprendszerben, mely az ókori hagyomány szerint az istenek hírnöke, a kereskedők és utazók védője.

Az Ikrek alapvető minősége az információszerzés. Megismerni, megérteni, átlátni, továbbítani az információt.

Az Ikrek nem birtokolja a tudást, ő maga a csatorna, a postás, a méh mely beporozza a virágokat. A Merkúr ebben a jegyben az átfogó és értelmező tudást jeleníti meg.

Hogy mi lehet ennek szemléletes megtestesítője manapság? – a hastag kultúra maga – egy szóban a lényeget.

#hatékonyság #mindenkiérti


Az Ikreket állandó kíváncsiság jellemzi minden, különösen az újdonságok iránt és lehetőség szerint igen gyorsan változó intenzitással.


Asztrologia_Neked_Olvasnivalok_Ikrek_PillangoErős Ikrek befolyással ne csodálkozzunk, ha egyik nap a nemzetközi számvitel, másik nap a coaching, harmadik nap a jógafilozófia iránt érzünk elsöprő lelkesedést – vagy ha esetleg ismerünk valakit, aki igy működik  

A tudásvágy rendkívül erősen él az Ikrekben, mely folyamatosan új dolgok felé hajtja őt – maga a megismerés őszinte vágya motiválja. Inspirációval teli történeteit pedig egyszerűen meg KELL osztania másokkal, hiszen sugárzó örömmel tölti el, ha valamit megtanul, felismer – lelkesedjünk hát vele!

Mivel a kommunikáció alapvető működési eleme, ezért az Ikrek nagyon jól érzi magát a mai digitális, online világban, ahol nem lehet unatkozni, ahol mindig kapcsolódhat.

ő


 

(Ne felejtsük, nem csak Ikrek Nappal érezhetjük ezt jellemzőnek magunkra nézve – Ikrek Aszcendens, több Ikrek bolygó, de kiemelt helyen álló Merkúr is gondoskodhat személyiségünk Ikrek jellegéről).

Két fontos dologra – mondhatnánk légi buktatóra – ugyanakkor itt ki kell térnünk, amelyre érdemes lehet odafigyelnünk ebben a hónapban (is).

Az egyik, hogy az Ikrek csillagjegy feladata isteni hírnökké válni. Nem elégedhetünk meg ennél kevesebbel.

Mivel az Ikrek érdeklődése szerteágazó, könnyen előfordulhat, hogy nem méltó témákkal tölti meg az okos fejét – könnyen elterelődik a figyelme, hiszen annyi mindenről tud lemaradni, ha csak egy dologra figyel, fókuszáltan dolgozik. #FOMO
Az Ikreknek ezért néha önuralmat kell gyakorolnia (Szaturnusz Nagyapa leülteti tanulni a kis Merkúrt) hogy valóban kitartó tudjon maradni és eredményeket is elérjen.

A másik lehetőség, hogy Ikrek barátnőnk eltávolodjon küldetésétől, ha kommunikációját információk továbbadására használja ugyan, de mindezt pletykafészekként, minden lében két kanálként teszi.

#röpködjünk okosan


Asztrologia_Neked_Olvasnivalok_Ikrek_A_zodiakus_pillangojaAz Ikrek, mint a megbocsátás jegye

Következő szín: képzeljünk most el egy csodálatos, kék szárnyú pillangót, amint könnyedén, a tavaszi rét felett repked, elhozva a világ tökéletességének hírét akár csak egyetlen pillanatra.

Hol van a hernyó, amiből kikelt ez a csodaszép teremtmény? Nem fontos. Múlt és jövő nélkül, a pillanatban megtestesülő csoda. Az Ikrekben benne van a lehetőség az újrakezdésre, a szárnyalásra, a múlt elengedésére, magára a megbocsátásra. Az Ikrek – jó kereskedőként – még Istennek is alkut ajánl: bocsásd meg mi a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek. Ez a hónap tehát lehetőséget ad nekünk arra, hogy megbocsássunk. Valóban, szívünk mélyéről.

#felismerem, hogy gyógyulhatok


Az Ikrek, mint a kettőség jegye

Ikrek - a kettőség jegyeAz Ikrek egyszerre égi és földi, egyszerre férfi és nő, nappal és éjszaka, hernyó és pillangó.

Ő maga a híd, de önmagát nehezen érti meg. Nehezen boldogul el az érzelmek tengerében, úgy érzi, megkötik gyenge kis szárnyait a nehéz vízcseppek. Ugyanakkor folyamatos belső feszültségben él. Megismerni vágyó elméje önmagát is meg kívánja ismerni, de sokféleségét nem tudja átlátni – olyan, mint a színész, aki nem tud azonosulni egyik szerepével sem, mégis mindegyikben önmagát keresi. Legfontosabb kérdése, hogy ki is ő valójában?

Egy TED talkban Emilie Wapnick mesél erről a széthúzottság érzésről, arról a belső feszültségről, ami a folyamatosan változó érdeklődésből és saját magunk „bekategorizálhatatlanságából” fakad.
Ez a hónap tehát arról is szól, fogadjuk el magunkat, úgy ahogy vagyunk! Ítélkezés nélkül, őszinte megbocsátással.
(Ez természetsen nem keverendő össze a céltalan kesergéssel, egyfajta nyugodt magabiztosságot jelent.)
Higgyük el, ezzel járulunk hozzá az egész világ jobbá tételéhez!

#ígyvagyjó #szárnyalj


Engedjük hát, hogy a zodiákus pillangója szárnyára vegyen, ismerjünk meg minél többet a világból, ítélkezés nélkül, gyermeki kíváncsisággal, kapcsolódjunk őszinte nyitottsággal egymáshoz és magunkhoz, legyünk mi magunk a híd, a kapcsolódás.

Ezt a csodás, könnyed hónapot az anyai szeretet és befogadás víz jegye, a Rák követi majd, ahol érzelmeink taván ringatózhatunk, addig jó szárnyalást!


Ha szeretnél közelebb kerülni önmagadhoz és saját magad elfogadásán keresztül boldogabbá válni, itt tudsz jelentkezni személyes konzultációra.

Szeretettel, Dorci

Follow Dorci:

Latest posts from

Leave a Reply