Ok és okozat, az egyik legelterjedtebb tévhit az asztrológiáról

posted in: Asztrológia | 0


Asztrologia-Neked-Olvasnivalok-Horoszkop
Az egyik legelterjedtebb tévhit az asztrológiáról, hogy a bolygók állása meghatározza a személyiségünket, ok-okozati hatással van az életünkre.

Azért vagyok agresszív, mert a Marsom rossz helyen áll?

Azért nem találom a párom, mert a Vénuszom rossz fényszög kapcsolatban van a Napommal?

Azért vallok kudarcot a munkámban, mert a Jupiter egy számomra láthatatlan területen van?


Sokszor kérdezik tőlem, hogy hihetek abban, hogy a személyiség valamely meghatározó vonását az okozza, ahogy a születés pillanatában a tőlünk teljesen függetlenül, fényévekre haladó bolygók álltak.

Nos, a válaszom erre általában viszonylag egyszerű: ebben nem hiszek. Ekkor a kérdező arcán némi meglepődés látszik. Kiélvezem ezt a cinkos pillanatot, utána megpróbálom megmagyarázni, ahogy most is teszem.
Nem abban hiszek, hogy a személyiségünket vagy az életünket meghatározza az égitestek mozgása. Azt tapasztalom, hogy ha értő módon olvassuk a születésünkkor készült pillanatfotó, a horoszkóp üzenetét, az segít megértenünk a saját működésünket és az életünk eseményeit. Ahogy Hermész Triszmegisztosz híres smaragdtáblája hirdette Hamvas Béla fordításában:


„Ami fenn van, ugyanaz, mint ami lenn van, és ami lenn van, ugyanaz, mint ami fenn van, így érted meg az egy varázslatát.”


Asztrológia-Neked-Olvasnivalók-Ok-es-okozatEgy életszerűbb kicsit talán furcsa példával élve a város és a térkép hasonlatán keresztül tudnám ezt közelebb vinni Hozzád.
Egy városban minden kétséget kizáróan nem azért építenek templomot egy bizonyos helyre, mert a város térképe ott jelzi azt. Egyszerűen a város képe és a térkép ugyanazt jeleníti meg. Ebben a hasonlatban a templom maga az életünk, a térkép pedig a horoszkópunk. Ahogy a város térképe segít a vándornak megtalálni a kapcsolatot az égiekkel, úgy segít bennünket születésünk csillagüzenete összekapcsolódni valódi önmagunkkal és az Univerzummal, Istennel.

Az tehát, hogy a születésed pillanatában melyik bolygó melyik jegyben állt nem eredményezi azt, hogy milyen vagy, vagy milyen életfeladatokkal születtél erre a Földre. Ez sokkal inkább egyfajta útmutató, ami abban tud segíteni, hogy megértsd azokat a folyamatokat, amelyek benned zajlanak.e


Tehát az asztrológia nem ok-okozati összefüggésben gondolkodik a bolygók állása és a személyiség vagy az események között, hanem egyidejűséget ismer fel közöttük. Felhasználja ezt a tudást egy örömtelibb és boldogabb, Isten szándékával vagy ha úgy tetszik az Univerzum működésével összhangban álló élet érdekében.


És hogy ne csak az én gondolataimon keresztül lásd az asztrológia segítő szándékát és erejét, íme egy kedves vendégem, egyben régi barátnőm visszajelzése – amit ezúton is köszönök. Számomra tökéletesen összefoglalja az asztrológia általam vallott célját.

„Az asztrológiai konzultáció segített jobban megérteni a személyiségem mozgatórugóit, és ami ennél több, lehetséges utakat mutatott arra, hogy hogyan tudok harmonikusan kiteljesedni ezekben úgy, hogy a saját sorsomat éljem. Külön élmény volt az, hogy a Dorcival közösen szerzett múltbeli tapasztalatainkat összekapcsolva a képletemmel láthatóvá vált a személyiségem felszínen levő és rejtett részének határa. A beszélgetés után úgy éreztem, hogy megerősödtem a saját képességeimbe vetett hitemben, és abban, hogy merre visz az utam tovább.”


Ha szeretnél közelebb kerülni önmagadhoz és saját magad elfogadásán keresztül boldogabbá válni, itt tudsz jelentkezni személyes konzultációra.

Szeretettel, Dorci

Follow Dorci:

Latest posts from

Leave a Reply