A kreatív önkifejezés hava – az Oroszlán üzenete

A kreatív önkifejezés hava – az Oroszlán üzenete

posted in: Asztrológia | 0

A Rák áramló, lágy és érzelmes jegye után ebben a hónapban egy csillogó birodalomba lépünk, ez az Oroszlán királysága. Tűz jegyként a Koshoz hasonlóan nem számíthatunk nyugalomra , de míg a Kos hatalmas lendülettel, egy pontra fókuszáló (mivel kardinális jegy) és gyorsan kihunyó szikraként jelenítette meg a Tűz elemet, addig az Oroszlán, immár szilárd jegyként nyugodtabb, kiterjedtebb ragyogást ad, mint a tábortűz, amely köré odagyűlnek a jókedvű barátok.


Az Oroszlán, mint a zodiákus királya és királynője

Az Oroszlán az igazi jó király archetípusa: nagylelkű, odaadó, igazi gavallér. Királyként vagy királynőként viselkedik és elvárja, hogy így is kezeljék. Mindig van benne valami elragadó, valami magasztos méltóság. Egyszerűen csodálatos. Lehet őt szeretni vagy nem szeretni, de az biztos, hogy emlékezni fogunk rá, nem az a szürke egérke típus. Szereti az életet és nagyon szereti élvezni is azt. Nem véletlen, hogy az asztrológiai házak közül éppen az öröm, a játék és a szerelem háza kapcsolódik az Oroszlánhoz (az ötös ház a születési képletedben).

3

Azt gondolhatnánk, hogy minden Oroszlán kicsattan az önbizalomtól, hiszen legtöbbször csillogó főszereplőként jelenik meg az élet színpadán. De ne hagyjuk magunkat megtéveszteni! Akkor se, ha mi magunk vagyunk azok, akik szeretnék ezt a képet festeni magunkról. A születési képletünkben szereplő Oroszlán bolygók nem OKOZNAK önbizalmat: lehetőséget rejtenek arra, hogy azt kialakítsuk – és Oroszlánként az erre való igény bennünk lesz. De hogy hogyan tudjuk ezt megélni, az tőlünk függ – ez maga a szabad akarat. Az Oroszlán tehát folyamatosan keresi önmagát, ezért is olyan fontos számára az elismerés, elemi igénye a csillogás és éppen emiatt nagyon függ mások szeretetétől. Egyszerűen szüksége van arra, hogy érezze, szüksége van rá.


Asztrologia_Neked_Olvasnivalok_Oroszlan_A_királynő

A világ számára egy kicsit olyan, mintha saját maga kiterjedése lenne, így mindent és mindenkit a saját relációjában ítél meg és bár nehéz ezt beismernie, sokszor más mércével mér. Neki járnak dolgok és pont.

Az Oroszlánnak a baráti és szerelmi kapcsolataiban is szüksége van a tündöklésre, a ragyogásra és az elismerésre. Kapcsolatai sohasem hétköznapiak. Olykor ehhez teátrális drámák és hatalmas gesztusok szükségesek – leánykérés hőlégballonon, hatalmas csokor vörös rózsa – igazi tűzijáték!

3


Az Oroszlán, mint a kreativitás jegye

Képzeljük el Arthur királyt birodalom nélkül!
Egyedül ücsörög a hideg trónteremben. Pompa, alattvalók és megoldandó problémák nélkül. Kevés ennél szomorúbb kép van.


Az Oroszlánnak szüksége van egy birodalomra, ami az övé, ami felett uralkodhat,
ahol hatalma van, ahol szükség van rá.


Ebben a birodalomban önmagát kell viszont látnia.

Tehát legyünk óvatosak, ha cégünk egy jól működő részlegének új vezetőjeként egy Oroszlánt nevezünk ki – egy biztos: át fogja alakítani. Nem feltétlenül azért, mert nem működik jól, hanem azért mert önmagát kell, hogy megmutassa benne – kreativitás, csillogás egy csipet extravaganciával.

Kulcsfontosságú, hogy Oroszlánként megtaláljuk azt az életünkben, ami fenn tudja tartani szívünk és kreatív önmegvalósításunk belső tüzét! 

Ez a hónap tehát arra hívja fel a figyelmünket, miben tudunk kiteljesedni. Hol tudjuk létrehozni azt a birodalmat, ami a miénk, aminek mi magunk vagyunk a királyai vagy királynői? 


Oroszlán jegyben található életterületünkön születetten tehetségesek vagyunk.


Kezdjük el, valósítsuk meg! Ne kövessük a mintákat, alakítsuk ki saját elképzelésünket!


Az Oroszlán, mint az idealizmus jegye

Az Oroszlán az igazi hős, a király, a királynő, a magasztos és csodás lovag, a pompázatos és gyönyörű hercegnő. Egy igazi mesebeli szereplő. Mítoszokban él, számára az élet maga a csoda, melynek középpontjában ő maga áll. Megmenti a királykisasszonyt, harcol a sárkánnyal. Vagy királynői pompában megtalálja szíve választottját, aki megharcolt kegyeiért és hét országra szóló lakodalom keretében férjhez megy, gyerekeket szül és élete végéig boldog és fiatal marad.

Asztrologia_Neked_Olvasnivalok_OroszlanIgen ám, de az élet néha egy icipicit mást tartogat számára. Számlák, mókuskerék, bevásárlás, öregedés.
Ez nem méltó hozzá. Nehezen igazodik ki az élet gyakorlati kérdésein. A becstelenséget, a hűtlenséget, az árulást pedig egyszerűen nem tudja feldolgozni, ezek számára értelmezhetetlen fogalmak. Egy – egy ilyen helyzet képes teljesen padlóra vágni. Ez túl sok az ő magasztos szívének. A színpad összedől és kiderül, hogy egy pinceszínházban, koszos falak között találja magát.


A mítosz fenntartása a legfontosabb és ez a mítosz elsősorban arról szól, mit gondol ő saját magáról. Gondoljuk csak a császár új ruhájára!
Ismeretlen vándorok érkeztek a király udvarába, akik kijelentették, hogy olyan szövetet tudnak szőni, amely lágyabb a selyemnél, tündöklőbb a szivárványnál és ráadásul varázsereje van: csak okos emberek láthatják! Éjjeleken át tartott a szövés, a fonás majd mikor elkészült a pompás ruhaköltemény, a főtanácsnokok lelkendezve fogadták a láthatatlan köntöst, nehogy kiderüljön, nem elég okosak. Maga a király még lovaggá is ütötte a csodatakácsokat, nehogy fény derüljön rá, Ő maga, a király, ostoba. A nagy körmeneten lelkendezve fogadta a nép okos királyuk csodálatos új köntösét, csak egy őszinte (vélhetően Vízöntő érdekeltségű) fiúcska merte felfedni a valóságot: De hiszen a császáron nincs semmi!

Fenntartani a látszatot… Félreértés ne essék, ez nem a közönség és az Oroszlán között végbemenő történet. Ez az Oroszlán magával folytatott játéka, egy út, ahol Önmagához kell visszatalálnia. Az út végén az Oroszlán ráismer, hogy kreativitása belső Forrásából fakad, rátalál az igazi önvalójára, a Napra, mely benne is ragyog, és amely ugyanaz a fény, ami másokban is ott ragyog.
Ekkor válik valódi fénnyé, a tábortűzzé, amely meleget és biztonságot ad, amely megvilágítja mások életét is.

Az Oroszlán valódi hős, hatalmas szívvel és határtalan nagylelkűséggel magában rejtve a való jó király archetípusát.

Amire mi is választ kereshetünk ebben a hónapban, hogy hol tartjuk fenn személyiségünk látszatát? Hol akarunk megfelelni szerepeinknek?
Mennyi energiánkba telik, hogy fenntartsuk a nem létező köntös látszatát?


Élvezzük hát ebben a hónapban a világ csodáját, éljük meg örömeit, találjunk rá belső kreatív forrásunkra és legyünk őszinték először saját magunkhoz! Ha mi már felismertük, hogy a császár új ruháját viseltük eddig, egy bájos, észrevétlen és királynői mozdulattal magunkra ölthetjük valódi, pompázatos, igazi palástunkat, ami már valóban a miénk, mi magunk vagyunk és ennél nincs tökéletesebb öltözet!

A következő hónapban pedig megismerkedhetünk a Szűz egyszerre eszes és praktikus földjegyével, aki sokkal több a precíz és tisztaságmániás szolgálónál!


Ha szeretnél közelebb kerülni önmagadhoz és saját magad elfogadásán keresztül boldogabbá válni, itt tudsz jelentkezni személyes konzultációra.

Szeretettel, Dorci

Follow Dorci:

Latest posts from

Leave a Reply