Az asztrológia, mint az önismeret több ezer éves tudománya

Az asztrológia, mint az önismeret több ezer éves tudománya

posted in: Asztrológia | 0

Az asztrológia hőskora

Az első feljegyzések egészen a Krisztus előtti 8. századi Mezopotámiába vezetnek bennünket. A régi idők asztrológusai valódi tudósok, matematikusok és csillagászok voltak. Később Babilónia, Egyiptom és az antik Görögország uralkodói is kiemelt tanácsadóként tekintettek a csillagok üzenetét ismerő kiváltságosokra. Csata, házasságkötés vagy koronázás pedig nem is történhetett a velük való előzetes egyeztetés nélkül.

Az asztrológia jelene

Hogy mi az asztrológia ma? Horoszkóp a női magazinok utolsó oldalán, szerelemi előrejelzés, kristálygömb nézegetés. De választ kaphatunk belőle olyan releváns kérdésekre is, mint „Hogyan csókolnak a Kosok?”, „Hogyan öltözködjünk a csillagjegyünk alapján?”, „A Bikák tényleg jók az ágyban?”, „Milyen munkát választ a Bak jegyű ember”, „Milyen főnök az oroszlán?” vagy „Milyenek Nyilas gyerekek” és persze az örök „Összeillünk-e a párommal?” típusú kérdések.

Valóban erről szól az asztrológia tudománya?

Talán Te is érzed, hogy itt ismét a mai világ értékválságához jutunk. Talán úgy tudnám Neked megvilágítani, mintha a nyári ruhák piacán Ralph Laurent ruhakölteményeit a H&M őszi kollekciójával hasonlítanám össze (vagy még rosszabb esetben a sarki kínai üzlet kínálatával). Ruha – ruha, de azért érezzük a különbséget. Egy másik metafora Phil Collins és az X-faktor válogatójában a vicc kategória versenyzői. Előadók mindketten, akár még sztárok is lehetnek egy időre, de a különbség szó szerint zongorázható.

A régi időkben az asztrológia csak a kiválasztottak tudománya volt, egy titkos tan, az elit kaszt tudása. Ezzel szemben ma mindenki ismeri a csillagjegyét. De vajon tudod, hogy mit is jelent, ha például a Kos jegyében születtél? Nos, a születésed pillanatában, ha a Földről a Nap felé néztél volna apró kis szemeiddel, a Nap mögött éppen a Kos csillagkép fénye ragyogott. Ennyi.


Ha érdekel, hogyan „hat rád” a csillagjegyed, és szeretnéd megérteni az ok-okozati összefüggésekkel kapcsolatos asztrológiai tévhiteket javaslom, olvasd el Ok-okozat és tévhitek az asztrológiáról c. blogbejegyzésemet.


A legfontosabb most, hogy azt szeretném, ha megértenéd, ami ma a hétköznapi köztudatban elterjedt az asztrológiáról, a horoszkópról az körülbelül olyan megközelítése ennek a tudománynak, mint a kínai ruha vagy a „bikicsunáj”. Vannak benne igazságok, de az asztrológia ennél jóval több.

Az asztrológia személyiségrajza, mint az önismeret alapja

Találd meg az utad az asztrológia segítségével!

Ezen a gondolaton tovább haladva az első kérdés, ami talán Benned is megfogalmazódott már, hogy az asztrológia tizenkét archetípusa azt jelenti, hogy az asztrológusok szerint tizenkét féle ember van? Hála Istennek erről szó sincs – bár ha jobban meggondolom, lehet, hogy egyszerűbb lenne az életünk ilyen véges számú kategóriában gondolkozva. Az emberlét egyik csodája azonban éppen a sokszínűségünkben rejlik. Személyiségünk igazán összetett és érzékeny rendszer. Születésünk pillanatában több szereplő is jelen volt az égen, így az asztrológiai képlet összesen kilenc bolygó, tizenkét csillagkép és tizenkét ház számos kombinációs sorozata alapján épülhet fel. Egy gyors betekintésként elképzelheted ezt egy különleges mesebeli vonatként, ahol a bolygók az utasok, az asztrológiai házak megmutatják, az egyes szereplők éppen az étkezőkocsiban ebédelnek, a mozdonyban irányítják a vonatot vagy kohóban pakolják a szenet. Az asztrológiai csillagképek pedig az egyes vonat kocsik berendezését mutatják. Vajon a Te étkezőkocsid egy bécsi kávézóhoz hasonlít legjobban vagy egy vadnyugati kocsma, esetleg egy menő, körúti hamburgerező hangulatát idézik? Ki került a kohóba és ki határozza meg, merre tart a vonat?


Ha arról szeretnél bővebben olvasni, hogy a csillagjegy, az aszcendens, a Hold állása hogyan jelenik meg a személyiségedben, olvasd el a Személyiségkép az asztrológiai tanácsadásban c. blogbejegyzést.


Láthatod tehát, hogy a lehetőségek meglehetősen kibővülnek. A 9x12x12 képlet alapján azt hiszem érted már, hogy a valódi asztrológia igen messze van a tizenkét embertípus gondolatától. Persze nem véletlen, hogy a köztudatban mégis ez a gondolat terjedt el, hiszen szeretünk „dobozolni”, szeretjük azt gondolni, hogy az emberek bekategorizálhatóak. Felszabadító felismerés ugyanakkor, hogy lehetünk bármilyenek, hiszen a világ sokszínűsége éppen arról szól, hogy mindannyian saját csodás jellemünk kibontakoztatásán dolgozzunk, így szolgálva az egész világot.

Ha kíváncsi vagy életed csodás mesebeli vonatára és megismerkednél a saját szereplőiddel, itt tudsz személyes konzultációra jelentkezni.

Megtisztel, hogy elolvastad és remélem, hamarosan személyesen is találkozunk!

Ha szeretnél folyamatosan értesítést kapni az új cikkekről és tartalmakról, itt tudsz jelentkezz a zárt facebook csoportba.

Szeretettel, Dorci

 

Follow Dorci:

Latest posts from

Leave a Reply