A szárnyalás hava – a Nyilas üzenete

A szárnyalás hava – a Nyilas üzenete

posted in: Asztrológia | 0

A Zodiákus utolsó negyedét, harmadik tűz jegyként a Nyilas indítja. A Kos hirtelen szikrája, az Oroszlán tábortüze után most a gyertya lángja lobban fel ebben a hideg téli időszakban. Madártávlat, hitvilág, természetfeletti, a mainstream földi hívságaitól a legspirituálisabb magasságokig repít bennünket a Nyilas jegye. Engedjük hát, hogy szárnyára kapjon!


A Nyilas, mint a perspektíva kiszélesítésének jegye

Gondoljunk vissza egy pillanatra a Nyilassal szemben álló jegy, az Ikrek üzenetére. A kapcsolódást hirdető, izgő-mozgó Ikrek könnyedén, légiesen bocsátkozott beszélgetésbe mindenkivel. Célja az információ továbbítása, bárkitől tud tanulni és maga az adat számára hasznos áruként funkcionál. Egy fél évvel később, a Nyilas jegyében már egészen mást látunk – itt a mélyebb jelentés, a szintézis, az átfogó ismeret és megértés a lényeg.

A Nyilas kilép a hétköznapi információk köréből, a középiskola általános tudása után az egyetem speciális magas szintű ismerete, a filozófia felé viszi a tisztán csillogó tudatot. A Nyilas dominanciával rendelkezők ezért sokszor az élet apróbb kérdésein elindulva világmegváltó beszélgetésbe bonyolódnak, számukra nincs egyszerű kérdés, azt mindig valami nagyobb egész részeként értelmezik. Egy karácsonyi H&M ruha megemlítése után lehet, hogy kedves Nyilas barátnőnk másfél perccel már a harmadik világ kizsigerelt munkásainak megmentéséről értekezik inspiráló és megindító vehemenciával.

Születési képletünket nézegetve tehát segíthet, tudatosítanunk: bármely életterület (ház) esik a Nyilas jegyébe, ha megoldást szeretnénk, távolodjunk el a problémától! Lépjünk ki a megszokott körökből, utazzunk el egy hosszabb időre és így távolról, jó eséllyel egészen másképp szemléljük majd megoldandó ügyeinket.


A Nyilas, mint a szabad szárnyalás jegye

AsztrológiaNeked_Olvasnivalók_Nyilas_Az út

A Nyilas egyik szimbóluma a hatalmas szárnyú, elegáns madár, a levegő királya, a sas.

Korlát és megfelelés nélkül, szabadon szárnyal. Mindig hajtja valami új, a keresés szenvedélye, az újdonság varázsa, korlát és röghöz kötöttség nélkül. Megszelídíthetetlen magasztosság. A Nyilas dominanciájú szülöttek rendszerint valami különleges eleganciával rendelkeznek. Ők a legtrendibbek, a legdivatosabbak. Menő kocsi, pazar ház, Armani öltöny vagy Louis Vuitton táska. Jókedvük, humoruk, az élet szabad élvezete iránti vágyuk mások számára is elsöprő, magával ragadó izgalmas életet kínál.

De mégis mi történik a mi csodás szárnyaló madarunkkal itt a földön? Hogyan viseli a zabolázatlan kentaur a karámot, a futószárat? Hogyan viseli a tudós, a látnok, a vallási vezető, ha emelkedik a kenyér ára, ha le kell vinni a szemetet, vagy be kell fizetni egy csekket? Hogyan viseli az új szerelem izgalmas mámorát hajszoló szerető a párkapcsolat nyűgét? Hogyan viseli a pompás elme az excel táblák kínzó taposómalmát?

A Nyilas számára mindig kell egy kiskapu, egy lehetőség arra, hogy a hétköznapok rutinjából kitörjön, különben beidomított cirkuszi lóvá változik, akinek szemében és szívében kihunyt a tűz, ez a tűz pedig csak benne van meg és levegőt kell kapnia, hogy szabadon lobogjon.


A Nyilas, mint a világról alkotott elképzelések jegye

A Nyilas maga a hit jegye, a világról alkotott elképzelésünk megtestesítője. Idézzük fel a Nyilas szimbólumát!
A Kentaur, aki megfeszíti íját és célba veszi az irányt. A látóhatáron túlra céloz. Egy olyan vezércsillag felé, amely nálánál és világánál hatalmasabb, egészen a végtelen égboltig vezeti. A Nyilas archetipikus szereplőjének legfontosabb feladata maga a keresés, hogy rátaláljon élete vezércsillagára, hogy célt leljen létezésében.

Félreértés ne essék, itt maga a hit, az elképzelés LÉTE a kérdés. Mivel az asztrológia vallástól független tudomány, ezért nincs szó valamely vallás előírásairól, az asztrológia szemléletmódjában (elképzelésem szerint legalábbis) a 12 jegy, életterület egyike a hitről és a világnézetről szól, előjel nélkül.

Asztrológia_Neked_Olvasnivalók_Nyilas_Hitvilág és filozógia

A Filozófusok kertjében található szoborcsoport számomra csodálatosan megvilágítja ezt a madártávlatból történő megközelítést. Öt filozófus egy kör peremén állva egyazon világról elmélkedik. Ehnaton, Jézus, Buddha, Lao-ce, valamint Ábrahám; a háttérben Mahatma Gandhi, Bódhidharma és Assisi Szent Ferenc. Vajon nem ugyanarról a világról elmélkedtek, más kultúrában, más személyiséggel, más korban, más feladatokkal, más következtetéseket megfogalmazva?

A Nyilas tehát azt a nem mindennapi kérdést teszi fel nekünk: merre tartasz, ember?

Mi az a hitvilág, az az eszmerendszer, ami sokszor tudattalanul is meghatározza az egész életünket és mindennapjainkat?

Tudjuk –e, elgondolkozunk –e rajta egyáltalán, mi az a nagyobb egész, aminek részeként nap, mint nap éljük életünket és tesszük a dolgunkat. Hisszük vagy féljük a holnapot?


A félelemben és a hitben ugyanis van valami közös. Mindkettő azt kívánja tőlünk, hogy elhiggyük, valami olyan fog történni, amit most nem látunk. Mi lenne, ha a hitet választanánk? – lehet, csak úgy szólok.

(Joel Osten: Megvallásaim c. könyvéből, amit nagyon nagy szeretettel ajánlok) 


A Nyilas után, az év utolsó hónapjában a Nap a rendszerető, célokat követő Bak jegyébe lép. A Bak jelszavai a felelősségvállalás és az alázat, így régi barátunk, a Szaturnusz iránymutatásaival foglalkozunk a következő bejegyzésben. Ez az időszak azért is kiemelten fontos, mert a nagy tanító, a Szaturnusz bolygó decemberben lép át a Nyilas jegyéből a Bakba, hazatérve „otthonába” és új feladatokat hozva mindannyiunk számára.


Ha szeretnél közelebb kerülni önmagadhoz és saját magad elfogadásán keresztül boldogabbá válni, itt tudsz jelentkezni személyes konzultációra.

Szeretettel, Dorci

Follow Dorci:

Latest posts from

Leave a Reply