Szabad akarat vagy determináltság?

posted in: Asztrológia | 0

Az előző blogbejegyzésben azzal a témával foglalkoztunk, hogy vajon a bolygók születésünk pillanatában meghatározott helyzete okozza –e személyiségünk, jellemünk alapvonásait.

Ennek a filozófiai vonatkozású gondolatnak egy második lépéseként nem megkerülhető elgondolkodunk egy nem kisebb kérdésen, mint a szabad akarat dilemmáján.

Szóval, nagy levegő!

Engedd meg, hogy ezt a témát az asztrológia gondolati világának bemutatásával kezdjem!


Az asztrológia szimbólumrendszere

Az asztrológia egy szimbólumrendszer, melyben a különböző bolygók különböző egyetemes archetípusokat jelenítenek meg. Az archetípus egy olyan őskép, amely az emberi kultúráktól függetlenül egyet jelent mindannyiunk számára. Egy átérezhető közös ismeret, mint például a hős (a Mars bolygó) vagy az anya (a Hold) archetípusa.

Az asztrológia elképzelése szerint az egész világ leírható a bolygók, jegyek és házak segítségével, mert minden élő és élettelen világunkat alkotó elem jellege, természete alapján megfelel valamelyik archetípusnak vagy azok kombinációjának. A nappali szoba szőnyegén keresztül a szüleinkkel való kapcsolaton át a nukleáris háborúig. Minden.

Ez azt is jelenti, hogy a különböző archetípusokat más és más dolgok jeleníthetik meg az életünkben.


Asztrologia-Neked-Noiesseg-megelese

Egy Vénusz által meghatározott személyiség például harmóniára törekvő, finom jellemként fog megjelenni, akár táncosnő, akár cukrász, vagy sminkes, akár urológus, akár egy bolti eladó a DMben. A világi megnyilvánulások ezer félék lehetnek, mégis ugyanaz a vénuszi energia, ugyanaz az archetípus lesz a meghatározó a személyiségben.
A Vénusz a születési képletünkben megjelenhet a szerelmi kapcsolataink jelzőjeként, az érzelmeink uraként, vagy inkább úrnőjeként, a birtoklási vágyunk jelzőjeként, saját tehetségünk kulcsaként, de a tánc, a művészetek, az édes íz, a rózsaszín szín mind-mind a vénuszi megélés egy-egy megtestesülése. Ezért a különböző bolygóállások akár a születési képletünkben, akár a jelenlegi és jövőbeli események szintjén egy szimbólumot, egy archetípust, egy megélési mintát jeleznek.

p


Szabad akarat!

Igen, újra eljutottunk ehhez a kérdéshez. Az asztrológia fontos alaptétele maga a szabad akarat.


A bölcs uralkodik a csillagokon.


Hála Istennek, igaz? Különben nem is lenne igazán értelme ennek az egésznek.

Az élet tehát lehetőséget ad számomra, hogy az adottságaimból a lehető legjobbat hozzam ki. Az előző példánál maradva egy vénuszi személyiség alacsony szinten megjelenhet gaz csábítóként aki a saját tükröződését kívánja látni mindenkiben, ezért felelősségtudat nélkül használja csábító erejét. Magasabb szinten a harmónia megteremtője az otthonában, a kapcsolataiban. Igazán magas tudatosság mellett pedig az Isteni harmónia megteremtője ezen a világon, mantraénekes vagy gyógyító masszőr, aki segít másokat is összekapcsolni az égi segítők világával. A megélés szintje maga a szabad akarat.


Asztrologia-Neked-A-bolcs-uralkodik-a-csillagokonAmikor a személyes konzultációk során a jelenlegi helyzetet tekintjük át, mindig nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy mindez egy lehetőség, egy adottság. A saját tudati szintünktől függ, hogyan éljük meg mindezt. Ha tudom, hogy valami nehezebben megy, minden pillanatban lehetőségem van változtatni rajta, szabad akaratom szerint megemelhetem a tudatosságom szintjét

Ha például egy adott időszakban a Mars bolygó harcias, dühödt energiáit tapasztalod meg a földi történésekben, van lehetőséged arra, hogy ezt felismerve úgy dönts, magasabb tudatossági szintre emeled ezt az energiát.

A vezetés közben káromkodás, a beosztottaiddal folytatott állandó veszekedések helyett kiállsz a gyengébbekért, többet sportolsz, mint eddig és többet bújsz ágyba a kedveseddel. Így egészen más szinten éled meg ezt a hatalmas kiáradó, cselekvő energiát – nem is rossz alternatíva, igaz? p


Engedd meg, hogy egy saját példával egészítsem ki az előbbit. A nyár folyamán egyre erősebben éreztem az Uránusz minden szétziláló, falakat lebontó energiáját, ami a belső önvalónkat szeretné előkényszeríteni belőlünk. Nem igazán szerettem volna tudomást venni róla, igen, emberből vagyok… Két hónap leforgása alatt elestem egy motorral, majd táncolás közben kibicsaklott a bokám. Egészen „véletlenül” mindkét esetben a lábszáram területén sebesültem meg, ami láss csodát, az Uránuszhoz tartozik. Aztán rájöttem, hogy a kényszerpihenőm alatt a feladat, hogy végre vállaljam az ugyancsak uránuszi asztrológus szerepét. Igy született meg ez az oldal… A szabad akarat az enyém volt, de meg kellett tapasztalnom az átalakítás energiáját, vagy így, vagy úgy.

Ez tehát azt is jelenti, hogy mind a személyiségünk, mind a sorsunk alakulásának kulcsa a mi kezünkben van! Légy bölcs, ismerd fel a jelenlegi helyzetben rejlő fejlődés lehetőségét és emeld a tudatosságod szintjét – és a bölcs uralkodik a csillagokon!


Ha szeretnél közelebb kerülni önmagadhoz és saját magad elfogadásán keresztül boldogabbá válni, itt tudsz jelentkezni személyes konzultációra.

Szeretettel, Dorci

 

Follow Dorci:

Latest posts from

Leave a Reply