Koronavírus asztrológiai szemmel

Koronavírus asztrológiai szemmel

posted in: Asztrológia | 0

Hetek óta a koronavírus körül forognak a gondolataink, van aki aggódik, van aki bizakodó, sokan otthoni, önkéntes karanténba vonultak, sokan pedig sajnos komolyan szenvednek a betegség terhe alatt. A legtöbben, például a tanárok teljesen új módon kell, hogy megközelítsék a mindennapi munkájukat. Nézzük meg, mit is látunk mindebből az égen!

Az asztrológiai hagyomány szerint az év a tavaszi napéjegyenlőség napján kezdődik, amikor a Nap belép a Kos jegybe, idén ez most pénteken, március 20án történt meg, így érdemes ennek a pillanatnak a horoszkópját felrajzolnunk a jelenlegi és jövőbeli helyzet elemzésére.

Jelenleg az égen a Mars, a Jupiter, a Szaturnusz és a Plútó együtt állnak a Bak jelében, a Szaturnusz pedig fokozatosan „belesétál” egy kevésbé kedvező kapcsolatba (kvadrát fényszögbe) az Uránusszal.

Nézzük végig, mit is jelentenek, milyen analógiákat hordoznak ezek a bolygók! Vigyázat, a nehézfiúk következnek: sok lesz, de ezt tapasztaljuk a hétköznapokban is.

 

A bolygók analógiája

A Mars, a fiatal harcos, a zabolázatlan férfi. Nincs félelem, csak az önző akarat. A cselekvés, az erő, az egó, a kiáradás megtestesítője. A hagyományos asztrológiában sokszor ártalmas bolygónak tartják.

A Jupiter, a törvényes rend, a bölcsesség, igazságosság, a hit bolygója és… a bőségé, ebben az esetben a kiáradást, a multiplikáló hatást is ő hozza. A Jupiter a Szaturnusszal karöltve un. sorsbolygó – tehát nem az egyéni személyiség vagy akarat jelölője, hanem valami nagyobb egész fontos szereplője, külső körülmények, helyzetek alakítója. A Jupiter ad, bőséggel, de ha nem vagyunk rá méltóak, elveszi.

A Szaturnusz a bölcs tanító. Én sokszor egy idős, hajlott hátú, mesterként képzelem el a szirtek tetején merengve. Ő az, aki csak azután enged ki játszani, hogy megcsináltatta veled a matekleckét. Nála nincs kec-mec. Az alázatot, a fegyelmet, a korlátokat, a bezártságot, a felelősségvállalást jelenti és ezzel együtt a mélységet és a tudatosságot is.  A Szaturnusz az idősebb korosztály megtestesítője is. Megpróbáltatásai célja, hogy magasabb célok felé tereljen bennünket. A Szaturnusz az idő ura is, így türelmünket is sokszor próbára teszi.

A Plútó a szélsőséges felforgató, a nagy átalakító, aki lerombol mindent azért, hogy utána új élet keletkezzen. Maga a mágia is ide tartozik, a kígyóméreg, ami ölhet és gyógyszerré is válhat kezünkben. A vírusok és tömeges katasztrófák éppen hozzá tartoznak.  

Az Uránusz – a nagy meglepetések hozója, a sorsfordító eseményeké. Felfedezésekor robbant ki a francia forradalom, így a szabadság hírnöke, a korlátok, a megszokott sémák ledobója

Maga a Bak jegye pedig a korlátozás, a befelé fordulás, a számvetés, az alázat hírnöke jelen esetben, de ez a jegy jeleníti meg a célokat, az előrejutást, a jövőt.

Szóval tényleg a sorsfordító bolygókkal van most dolgunk. Egy biztos: legtöbbünket kibillent ez a helyzet a megszokottból, a komfortzónájából, hogy valamit megtanítson, hogy valami mást hozzon el.

Érdekes összefüggés, hogy az 1918-20 között megjelent spanyolnátha idején is éppen a Jupiter és a Plutó közeledése és együttállása jelent meg. A Plútó magát a vírust, a Jupiter pedig a széles körben terjedő betegséget jelölte akkor is.


De hogyan élhetjük meg a koronavírus okozta helyzetet úgy, hogy a hasznunkra váljon?

Először engedd meg, hogy felelevenítsek egy gondolatot, mellyel a Szabad akarat bejegyzésben hosszabban is foglalkoztunk már. Az asztrológia gondolkodásmódja szerint – ahogy legalábbis én értem és értelmezem – az az egyik legfontosabb értelme annak, hogy ismerjük a bolygók mozgását, hogy megértsük az egyes történések üzenetét és képesek legyünk rá, hogy azokat magasabb szinten éljük meg.

De mit jelent ez a magasabb szinten megélés? Egy Szaturnuszi konstelláció (amilyen például a mostani is) sokszor azt üzeni, hogy alázatra, visszafogottságra, korlátozottságra van szükség. Ezt egyéni szinten megélhetem úgy is, hogy nem kívánok tudomást venni róla, bulizom, költekezem, megfogom ez élet könnyebb oldalát. Majd egy becsípett táncolás közben kimegy a térdem és hetekre ágyhoz kötött leszek. Hát bizony, most megélhetem a korlátozottságot és az alázatot. Ezzel ellentétben ezt az időszakot megélhetem úgyis, hogy ismerve a jelenlegi folyamatok üzenetét, inkább otthon maradok, gondolkodom az életem értelmén, új célokat tűzök ki vagy jógát és meditációt gyakorlok. Így is megélem a Szaturnusz esszenciáját. Na valójában ez a szabad akarat. Tudom, kicsit sovány vígasz, de ez az, amit most is tehetünk.


Ahogy Aquinói Szent Tamás mondta: a bölcs uralkodik a csillagokon, azaz elkerülheti a nehézségeket és tragédiákat, ha önszántából, tudatosan megéli a csillagok üzenetét.


A fenti bolygók jellemzőit, analógiáit összegyűjtve tehát a legfontosabb most a befeléfordulás, a visszavonulás, az alázat, a számvetés mindazzal, hogy mi fontos nekünk igazán.

  • Miért vállalunk felelősséget?
  • Hogyan éljük a hétköznapjainkat nem csak a saját holdudvarunk, de egy nagyobb egész, a társadalom vagy a Föld szempontjából?
  • Egyensúlyt tudunk-e teremteni a félelemben élés és a tudatos visszavonulás között. Meg tudjuk-e őrizni most is a hitünket abban, hogy majd lesz jobb, ez is elmúlik. Tudunk -e sodródni egy belső bizalommal a szívünkben?
  • Tudunk-e önzetlenül összefogni és segíteni egymáson?
  • Hogy is vagyunk a családunkkal vagy az egyedül töltött idővel. Olyan sokszor épp az időt hiányoljuk. Sokan most kicsit többet kapunk belőle. Mit tudunk kezdeni vele?
  • Tudunk -e valami új célt találni ebben a helyzetben? És el tudjuk -e fogadni, hogy most nem mi irányítjuk az életünket? 

Az pedig, hogy ez Számodra mely életterületen jelenik meg leghangsúlyosabban, hogy a munkahelyi helyzet, a párkapcsolat vagy éppen az egészséged területén ígérkezik a tanulnivaló, a megpróbáltatás, ahhoz a saját születési képleted és a jelenlegi bolygóállások egybevétésével juthatsz közelebb.

Ha a párkapcsolati terület a Te képletedben a Kosban van, melynek ura a Mars, valószínűleg itt is észre fogod venni ennek a helyzetnek a hozadékait, hiszen a Mars jelenleg benne van ebben a csoportosulásban.

Ha a betegségek területe a születési képletedben a Vízöntőben van, érdemes kiemelten odafigyelned arra, hogy erősítsd az immunrendszered, mert a Vízöntő ura a Szaturnusz és az Uránusz, akik ugyancsak részt vesznek ebben a feszült táncban.

És hogy mindez meddig tart? Aki volt már nálam konzultáción, tudja, hogy nem szoktam felelőtlen jóslásokba bocsátkozni, hiszen az asztrológia egy szimbólumrendszer és igen nehéz pontosan megmondani, mit is jelent a megvalósulás szintjén egy – egy szimbólum. De amit mondhatok, hogy május 5-től ezen bolygó csoportosulás egy időre feloldódik. A hosszú távú következmények, a gazdaságra való hatás ezzel biztosan nem ér véget, a bolygók tánca tovább folytatódik, de talán az egyéni és mindennapi élet, a félelem, a megbetegségek száma csökkeni fognak. Fontos azt is megjegyezni, hogy a fenti, tavaszi napéjegyenlőségre felállított képlet az első félévre irányadó, az őszi napéjegyenlőségkor egy új képletet fogunk felállítani (a változó jegyben, itt Halakban lévő aszcendens esetén a hagyomány ezt írja elő), ami már könnyebbnek ígérkezik. Addig pedig próbáljuk meg ebből kihozni a lehető legtöbbet és bízni.


Ha szeretnél közelebb kerülni önmagadhoz és saját magad elfogadásán keresztül boldogabbá válni, itt tudsz jelentkezni személyes konzultációra, természetesen skype-on is.

Szeretettel, Dorci

Follow Dorci:

Latest posts from

Leave a Reply