Boldog szülinap asztrós szemmel

Boldog szülinap asztrós szemmel

posted in: Asztrológia | 0

Tegnap volt a szülinapom, így arra gondoltam, megosztok Veletek pár gondolatot a születésnapok asztrológiai vonatkozásairól.

Az asztrológia hagyománya különös jelentőséget szentel minden kezdetnek, így a születésnapoknak is kiemelt jelentőségük van. Asztrológiai szempontból a szülinapunk fontosabb is, mint az újév. Ez rólunk szól. Egy új évről.

 

Szülinapi horoszkópunk

Szakmai tökéletességre való törekvésem okán pontosabban fogalmaznék. Asztrológiai szempontból annak a pillanatnak van igazán nagy jelentősége, amikor a Nap az égen éppen ott áll, ahol születésünk pillanatában volt. Ahogy arról már korábban írtam, a születési képletünk azt mutatja meg, hogy mi volt születésünk pillanatképe, hol álltak a bolygók, a Földről körbetekintve. Az én esetemben például a Nap a Kos 17 fok 53 percén állt (komolyabb csillagászati ismereteket mellőzve képzeljük el az Univerzumot úgy, mintha egy teljes 360 fokos körben terülne el körülöttünk, a hagyomány ezt a teljes kört osztja fel a 12 jegy között, így minden jegyre 30 fok jut. Amikor a Nap belép egy jegybe, az értelem szerűen a 0. fokon történik, és a 28-30 nap alatt halad végig a 30 fokon).

Tehát amikor azt a pillanatot szeretném meghatározni, amikor asztrológiai értelemben a szülinapom van, nem kell mást tennem, mint kikeresni, mikor áll a Nap éppen ezen a 17fok 53percen. Hála Istennek és az applikációk világának ez pusztán egy egy perces művelet, nem úgy mint régi tudós asztrológusainknak, akik hosszú órákat töltöttek számolgatással és rajzolgatással.

 Asztrologia_Neked_Olvasnivalok_Szuletesnapi_horoszkop_Boldog_szulinapotNa de ezután a hosszú tudományos bevezető után miért is jó ez nekünk? Ez az úgy nevezett Solar (ejtsd: szolár) horoszkóp mutatja meg, hogy mi várható a következő évre, szülinaptól szülinapig. Ez egy ugyanolyan képlet, mint a születési képletünk, csak egy évre szól. Kiemelt jelentősége van a solar aszcendensnek és annak, hogy a Nap melyik házba kerül ebben a képletben. Ezt összevetve a születési radix képletünkkel további fontos információkat tudhatunk meg.

Az én esetemben érdekes, hogy az elmúlt év solar képlete többek között arról szólt, hogy vállaljam a felelősséget az életemért, arról, hogy nehézségeken és kihívásokon keresztül kell kialakítanom, hogy hol vannak a határaim és azt meg kell tanulnom képviselni. Hmmm hát igen, volt itt hideg és meleg, munkahelyi kihívásoktól kezdve párkapcsolati nehézségekig és persze folyamatos önfejlesztés és alakulás.

Egy másik fontos és ezzel összefüggő témám volt idén a külvilág elé való kilépés. Hogyan látnak mások és mit mutatok én magamból. Elindult az a folyamat, ami minden területen abban segített, hogy végre azt csináljam, amit valóban szeretek és a döbbenet, hogy egyre inkább úgy tapasztalom, hogy valóban mindenki azzal járul hozzá a világhoz, ha azt csinálja, amiben ő a legjobb. Ha ez azt jelenti, hogy egyszerűen árasztom magamból az örömet és a szeretetteli figyelmet, akkor ezzel adok legtöbbet. Ennek a folyamatnak egy nagyon örömteli lépése volt ennek a blognak a megszületése is, amit egyre büszkébben képviselek.


A titok

A solar képlettel egyébként trükközni is lehet Ez egy belsős infó, szóval psszt mivel minden képletünk idő és tér alapján épül fel, ezért egy kellemetlenebb solar képletet „könnyedén” elkerülhetünk ha elutazunk a szülinapunkon – ezért készül ez a blogbejegyzés is épp Rómában

Na jó, csak viccelek. Nem hiszem, hogy túljárhatunk a Teremtő „eszén” de vannak asztrológiát ismerők, akik erre tudatosan figyelnek. Meg ugye nehéz is lenne értékelni a módszer hatásosságát, hiszen sosem tudjuk meg, mi lett volna ha… Mindenesetre érdemes lehet előre megismerni, mik lesznek a legfontosabb irányok a következő évünkben. Ismertek, nem bocsátkoznék jóslásba, ez nem az én stílusom és hiszek a szabad akarat erejében, ezért azt gondolom, inkább abban lehet segítségünkre a solar képletünk ismerete, hogy mi a csillagüzenete mindannak, ami következik, hogy tudatossággal a legjobbat hozzuk ki a lehetőségeinkből.


A pillanat szentsége

Egy másik fontos aspektus – hamár születésnap – a pillanat ereje. A hagyomány szerint minden esemény, születés, szerződés, kapcsolat, házasságkötés „szintjét” meghatározza a kezdet pillanata. Ezért is van jelentősége annak, hogy tudjuk, mikor lép életbe solar képletünk, erre a pillanatra ráhangolódva, lecsendesedve, megszentelve ezt a pillanatot megemelhetjük az egész évünket.

Asztologia_Neked_Olvasnivalok_Szülinapi_horoszkopEgyszerű technika, ha előveszünk egy tiszta lapot és leírjuk, mi mindenért vagyunk hálásak ebből az elmúlt évből. Mit tanultunk, mit tapasztaltunk. Ezzel zárjuk az előző évet. Ezután pedig érdemes megfogalmazni, mit szeretnénk a következő évtől, vagy akár a következő 3/5 évtől. Az év eleji blogcikkeimben ezekkel több héten keresztül foglalkoztunk, érdemes lehet újraolvasni őket ilyenkor.

És persze ünnepeljünk, legyünk nagyon boldogok, ez most rólunk szól… néha pedig, ha például az ember lánya 30 lesz, érdemes eljönni Rómába, leülni egy kávé mellé egy napsütéses teraszon és élni az álmunkat!

p

Ha Te is kedvet kaptál, hogy közelgő születésnapod alkalmából közösen ránézzünk arra, mi vár Rád a következő évben, itt tudsz jelentkezni születésnapi konzultációra.

 

 

Szeretettel, Dorci

Follow Dorci:

Latest posts from

Leave a Reply